Naujienos

Savivaldybė sudarė sutartį dėl Monte Redondo verslo parko

Lapkritį paskelbus konkursą, antradienį vykusiame miesto tarybos posėdyje savivaldybė sudarė sutartį dėl pirmojo Monte Redondo verslo parko (PEMR) infrastruktūros etapo.

Šis pirmasis etapas, į kurį numatoma investuoti 3 911 496,82 euro, apims pietinę ir vakarinę teritorijos dalis, nes pagrindinis patekimas į PEMR bus per Rua da Bajouca (šiuo metu rekonstruojamą), kelią, kuris jungiasi su EN109 ir A17.

Projektas apims 267 805 m2 ir iš viso 22 sklypus, taip pat bus įrengtos gatvės, trys žiedinės sankryžos, lengvųjų (157) ir sunkiųjų (18) transporto priemonių stovėjimo aikštelės ir beveik 61 000 m2 žaliųjų plotų.

Pasibaigus numatytam 365 dienų infrastruktūros įgyvendinimo laikotarpiui, PEMR bus įrengtas kelių tinklas, vandentiekio, buitinių nuotekų ir lietaus nuotekų tinklai (atskira sistema), signalizacijos, dujų, telekomunikacijų ir elektros sistemos, taip pat apželdinimo elementai, kurie bus skirti ir likusiems 24 sklypams.

PEMR įgyvendinimas atitinka poreikį skatinti ir plėtoti šiaurinę savivaldybės dalį, kuri po ilgo nusavinimo ir sutarties įteisinimo proceso tapo realybe.

Pasirašius sutartį, ji bus nusiųsta Audito Rūmams, o darbus tikimasi pradėti balandžio mėnesį.