Naujienos

Pagyvenusių žmonių šventės

Die ehrenamtlichen Reisebegleitungen auf einer Schulung in Bad Rothenfelde.

Nauja “Caritas Travel 2024” programa jau prieinama

Rheine. cpr. Jau galima susipažinti su naujuoju 2024 m. Šteinfurto apskrities Caritas asociacijų katalogu. “Kaip ir kiekvienais metais, vėl turime įvairiapusę pasiūlą susidomėjusiems ir entuziastingiems keliautojams”, – sako pagyvenusių žmonių ir šeimos narių konsultavimo centro atstovė Anja Rickert. Vėl siūlomos kelionės į Bad Waldliesborną arba Bad Rothenfeldę. Tiems, kurie mėgsta keliauti toliau, neabejotinai įdomios kelionės į Bad Lauterbergą Harzo kalnuose arba Kaiserbad Kissingen Bavarijoje. Į programą įtrauktos naujos kelionės į Bad Zwischenahn ir Bad Wildungen.Žinoma, į programą vėl įtrauktos ir populiarios Šiaurės jūros bei Baltijos jūros paplūdimių vietos. Balandžio 24 d. rengiama 15 dienų kelionė į Norderney, o gegužės 9 d. – į Travemiundę ir gražiąją Timmendorferio pakrantę ten esančiuose “Maritim” viešbučiuose. Birželio 7 d. dalyvių laukia 11 dienų kelionė į nuostabią Šiaurės jūros salą Borkumą.

Balandžio 28 d. ir rugsėjo 7 d. jie 11 dienų praleis Baltijos jūros kurorte Dahmėje. Rugpjūčio 17 d. prasideda antroji kelionė į Šiaurės jūros salą Norderney.

Devynių dienų viešnagė Bad Rothenfelde per adventą su apsilankymu kalėdinėje mugėje – maloni permaina niūriomis dienomis. Prie kontempliatyvios atmosferos prisideda ir apšviesta druskų gamykla bei šventiškai papuoštas Bad Rothenfelde. šiais metais taip pat organizuojamos 11 dienų atostogos asmenims, kuriems reikalinga slauga, ir demencija sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems Bad Bevenseno namuose be kliūčių gegužės 7 d. Rugpjūčio 30 d. Norderney vyks 13 dienų atostogos asmenims, kuriems reikalinga priežiūra, ir demencija sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems. Abiejose kelionėse dalyvauja specialistai ir pagalbininkai, kurie rūpinasi keliautojų priežiūra ir pagalba. Šių kelionių ypatybė yra ta, kad asmenims, kuriems reikalinga priežiūra, ir jų artimiesiems siūloma ir bendra, ir atskira atostogų programa.

Kalėdų laikotarpiu ir 2024/25 metų sandūroje galima rinktis iš dviejų krypčių: Bad Pyrmonto su dviem skirtingais apgyvendinimo tipais ir Bad Bevenseno.

Kelionėse lydės kvalifikuoti gidai, kurie patars ir padės senjorams bei paįvairins atostogas smagia socialine veikla. Visą 2024 m. Šteinfurto rajono Caritas kelionių programą galima gauti Šteinfurto rajono Caritas asociacijose, taip pat užsisakyti telefonu 05971 862-312 arba 05971 862-302. Ten pat galima registruotis į keliones. Programos lankstinuką taip pat galima atsisiųsti iš interneto adresu caritas-Rheine.de.