Naujienos

Vyresnio amžiaus žmonėms skirtos šventės

Die ehrenamtlichen Reisebegleitungen auf einer Schulung in Bad Rothenfelde.

Nauja “Caritas Travel 2024” programa jau prieinama

Rheine. cpr. Jau galima susipažinti su naujuoju 2024 m. Šteinfurto apygardos Caritas asociacijų katalogu. “Kaip ir kasmet, susidomėjusiems ir aistringiems keliautojams siūlome įvairių krypčių”, – aiškina Anja Rickert iš vyresnio amžiaus žmonių ir artimųjų konsultavimo centro. Vėl siūlomos kelionės į Bad Waldliesborną arba Bad Rothenfeldę. Tiems, kurie mėgsta keliauti kiek toliau, neabejotinai įdomios kelionės į Bad Lauterbergą Harzo kalnuose arba Kaiserbad Kissingen Bavarijoje. Naujiena programoje – kelionės į Bad Zwischenahn ir Bad Wildungen.Žinoma, į programą vėl įtrauktos populiarios Šiaurės jūros ir Baltijos jūros paplūdimių kryptys. Balandžio 24 d. vyks 15 dienų kelionė į Norderney, o gegužės 9 d. – ir į Travemundę, ir į gražiąją Timmendorfer Strand, ten esančius Maritim viešbučius. Birželio 7 d. dalyviai 11 dienų galės mėgautis nuostabia Šiaurės jūros sala Borkumu.

Balandžio 28 d. ir rugsėjo 7 d. jie 11 dienų praleis Baltijos pajūrio kurorte Dahmėje. Rugpjūčio 17 d. prasideda antroji kelionė į Šiaurės jūros salą Norderney.

Devynių dienų išvyka į Bad Rothenfelde per adventą su apsilankymu kalėdinėje mugėje – maloni permaina niūriomis dienomis. Prie kontempliatyvios atmosferos prisideda ir apšviesti druskų fabrikai bei šventiškai papuoštas Bad Rotenfeldė.Šiais metais taip pat bus organizuojamos vienuolikos dienų atostogos žmonėms, kuriems reikalinga slauga, ir demencija sergantiems asmenims bei jų artimiesiems gegužės 7 d. Bad Bevenseno namuose be kliūčių. Rugpjūčio 30 d. Norderney mieste vyks trylikos dienų atostogos žmonėms, kuriems reikalinga priežiūra, ir demencija sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems. Abiejų kelionių metu keliautojus prižiūrės ir jiems padės specialistai ir pagalbininkai. Šioms kelionėms būdinga tai, kad bus tiek bendrų, tiek atskirų atostogų pasiūlymų asmenims, kuriems reikalinga priežiūra, ir jų artimiesiems.

Per Kalėdas ir 2024/25 metų sandūroje bus galima rinktis iš dviejų krypčių: Bad Pyrmontas su dviem skirtingais apgyvendinimo tipais ir Bad Bevensenas.

Keliones lydės kvalifikuoti gidai, kurie vyresnio amžiaus žmonėms teiks patarimus ir pagalbą bei pagardins atostogas puikia socialine veikla. Visą 2024 m. Šteinfurto apygardos Caritas kelionių programą galima gauti Šteinfurto apygardos Caritas asociacijose, taip pat užsisakyti telefonu 05971 862-312 arba 05971 862-302. Ten pat galima registruotis į keliones. Programos lankstinuką taip pat galima atsisiųsti iš interneto adresu caritas-Rheine.de.