Naujienos

EUR(H)OPE ateičiai

Stellten heute die Planungen vor (v.l.): Jupp Verschüer, Bernd Weber, Johann Stoffers, Martin Schmitt, Dr. Angelika Kordfelder, Anja Ohlrogge und Dr Peter Lüttmann.

Daugybė renginių rengiantis birželio 9 d. Europos Parlamento rinkimams

Rheine. Prieš 2019 m. Europos Parlamento rinkimus bus surengtos kampanijos savaitės “Atsibusk! #EuropaMachen”, kurios buvo surengtos interneto svetainėje Rheine. Daugybėje renginių buvo teikiama informacija apie Europą, raginama balsuoti ir galiausiai užtikrintas didesnis nei vidutinis rinkėjų aktyvumas Emso mieste.

Organizatoriai norėtų ne tik vėl pasiekti tokį rezultatą per birželio 9 d. vyksiančius Europos Parlamento rinkimus, bet galbūt net jį pranokti. Taip yra todėl, kad per šiuos rinkimus pirmą kartą prie balsadėžių galės eiti 16 metų ir vyresni jaunuoliai. Planavimo organizatoriai taip pat galvoja apie šį potencialą.

Šiandien rotušėje buvo pristatyti pirminiai planai. Meras Dr. Peteris Lüttmannas pabrėžė, kad nuo rinkimų prieš penkerius metus pasaulis smarkiai pasikeitė. Jis paminėjo Rusijos invaziją į Ukrainą ir ginkluotus konfliktus Artimuosiuose Rytuose.

Svarbiausi jau suplanuoti renginiai su šūkiu “EUR(H)OPE – ateičiai”

Gegužės 4 d., šeštadienį, vyksianti “Ilgoji Europos naktis”. “Žmonių pergalė Europoje, kur jie yra pozityviai nusiteikę. Su pasiūlymais, kurie paskatintų juos mąstyti proeuropietiškai”, – toks šio vakaro tikslas, paaiškino nepartinės Štainfurto sąjungos “Europa-Union” pirmininkė Dr. Angelika Kordfelder ir jos pavaduotojas Berndas Weberis. Šiam tikslui meras Lüttmannas suteikia miesto kultūrines patalpas. Miesto centro restoranai taip pat galėtų pasinaudoti šiuo papildomu pasiūlymu. Ilga Europos naktis prasidės ekumeninėmis pamaldomis Švento Dionizo bažnyčioje.

Tikėdamiesi didelio dalyvių skaičiaus (iš kairės) Dr. Peteris Lüttmannas, Dr. Angelika Kordfelder ir Berndas Weberis

“Europos pubo viktorina” ir skaitmeniniu būdu palaikomas žaidimas “Europe pub game” keliose vietose taip pat turėtų motyvuoti žmones domėtis Europos klausimais.

Tradiciškai barbekiu vakarėlis miesto parke vyks Kristaus Žengimo į dangų dieną (ketvirtadienį, gegužės 9 d.) nuo 11 iki 18 val. Šių metų tema – “Europawiese”, paaiškino Rheine.Tourismis.Veranstaltungen generalinė direktorė Anja Ohlrogge. Europos Sąjunga Šteinfurtas, Miestų partnerystės skatinimo asociacija ir Saugumo draugija – skyrius Rheine planuoja daugybę “Europawiese” renginių.

Taip pat dalyvaus Valstybinis politinio švietimo centras, kuris organizuos autobusų turą apie Europos Parlamento rinkimus. Bus pateikta apie 100 kvadratinių metrų informacijos apie Europą ir Europos Parlamento rinkimus.

Kovo 19 d., antradienį, Šteinfurto apskrities ir aplinkinių rajonų profesinių mokyklų ir gimnazijų moksleiviams bus pasiūlyta “Europos Parlamento simuliacija”, kuri turėtų ypač sudominti moksleivius. Ji vyks Šteinfurto rajono salės posėdžių salėje. Dalyvavimo mokestis nemokamas, pietūs įskaičiuoti į kainą. Registruotis galima iki vasario 29 d. Informacija www.eu-direct.info/simip-2024

Atkreipkite dėmesį:

Sausio 18 d., ketvirtadienį, nuo 19.00 val. vyks dar vienas parengiamasis susitikimas EWG-Rheine, Heilig-Geist-Platz 2, patalpose. Visos suinteresuotosios šalys kviečiamos pristatyti savo dalyvavimo idėjas.