Naujienos

EUR(H)OPE Ateičiai

Stellten heute die Planungen vor (v.l.): Jupp Verschüer, Bernd Weber, Johann Stoffers, Martin Schmitt, Dr. Angelika Kordfelder, Anja Ohlrogge und Dr Peter Lüttmann.

Daugybė renginių, skirtų pasirengti birželio 9 d. vyksiančių Europos Parlamento rinkimų kampanijai

Rheine. 2019 m. Europos Parlamento rinkimams skirtos kampanijos savaitės “Atsibusk! #EuropaMachen”, kurios buvo surengtos interneto svetainėje Rheine. Daugybėje renginių buvo teikiama informacija apie Europą, žmonės buvo raginami balsuoti ir galiausiai užtikrintas didesnis nei vidutinis rinkėjų aktyvumas Emso mieste.

Organizatoriai nori ne tik vėl pasiekti tokį rezultatą per birželio 9 d. vyksiančius Europos Parlamento rinkimus, bet galbūt net jį viršyti. Juk šiuose rinkimuose 16 metų ir vyresni jaunuoliai gali balsuoti pirmą kartą. Planavimo organizatoriai taip pat galvoja apie šį potencialą.

Pirmieji planai šiandien buvo pristatyti miesto rotušėje. Meras Dr. Peteris Lüttmannas pabrėžė, kad nuo prieš penkerius metus vykusių rinkimų pasaulis smarkiai pasikeitė. Jis paminėjo Rusijos invaziją į Ukrainą ir ginkluotus konfliktus Artimuosiuose Rytuose.

Svarbiausi jau suplanuoti renginiai, kurių šūkis “EUR(H)OPE – ateičiai”, yra šie

Gegužės 4 d., šeštadienį, vyksianti “Ilgoji Europos naktis”. “Žmonių laimėjimas Europai, kurioje jie yra pozityviai nusiteikę. Su pasiūlymais, skatinančiais juos mąstyti proeuropietiškai”, – toks šio vakaro tikslas, paaiškino nepartinės Štainfurto sąjungos “Europa-Union” pirmininkė Dr. Angelika Kordfelder ir jos pavaduotojas Berndas Weberis. Šiam tikslui meras Lüttmannas suteikia miesto kultūrines patalpas. Miesto centro restoranai taip pat gali pasinaudoti šiuo papildomu pasiūlymu. Ilga Europos naktis prasideda ekumeninėmis pamaldomis Švento Dionizo bažnyčioje.

Tikėdamiesi didelio dalyvių skaičiaus (iš kairės) Dr. Peteris Lüttmannas, Dr. Angelika Kordfelder ir Berndas Weberis

“Europos pubo viktorina” ir skaitmeniniu būdu palaikomas Europos pubo žaidimas įvairiose vietose taip pat skirti motyvuoti žmones domėtis Europos klausimais.

Tradiciškai barbekiu vakarėlis vyks miesto parke Kristaus Žengimo į dangų dieną (ketvirtadienį, gegužės 9 d.) nuo 11 iki 18 val. Šių metų tema – “Europawiese”, – paaiškino Rheine.Tourismis.Veranstaltungen direktorė Anja Ohlrogge. Europos Sąjunga Šteinfurtas, Dvynių skatinimo asociacija ir Saugumo asociacija – departamentas Rheine planuoja daugybę “Europawiese” renginių.

Taip pat dalyvaus Valstybinis politinio švietimo centras, kuris organizuos autobusų turą apie Europos Parlamento rinkimus. Bus pateikta apie 100 kvadratinių metrų informacijos apie Europą ir Europos Parlamento rinkimus.

Kovo 19 d., antradienį, Šteinfurto ir jo apylinkių profesinių ir vidurinių mokyklų moksleiviams bus pasiūlyta “Europos Parlamento simuliacija”, kuri turėtų ypač sudominti moksleivius. Renginys vyks Šteinfurto rajono aktų salėje. Dalyvavimo mokestis neimamas, o pietūs įskaičiuoti į kainą. Registruotis galima iki vasario 29 d. Informacija www.eu-direct.info/simip-2024

Pranešimas:

Sausio 18 d., ketvirtadienį, nuo 19.00 val. vyks dar vienas parengiamasis susitikimas EWG-Rheine, Heilig-Geist-Platz 2. Visi suinteresuotieji kviečiami pristatyti savo dalyvavimo idėjas.