Naujienos

Stažuotojai iš Rheine miesto renka lėšas VDK

Rheine. Pagal jau dešimtmečius gyvuojančią tradiciją 2023 m. pabaigoje visi Rheine praktikantai dalyvavo gatvės rinkliavoje Vokietijos karo kapų komisijai (Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.). Kartu su rinkliava buvo surengta papildoma vaflių prekyba kolegoms rotušėje, kurią savarankiškai organizavo praktikantai. “Puiki idėja, parodanti, kokie atsidavę yra mūsų jaunieji darbuotojai”, – sakė Florentina Kühs-Sandmann (mokymų vadovė). Iždininkas ir pirmasis seniūnas Mathias Krümpelis kartu su pirmininku Andre Brüggemannu per trumpą susitikimą taip pat padėkojo jiems už ypatingą ir savanorišką įsipareigojimą.

Per vaflių pardavimą buvo surinkta nemaža 310,86 euro suma. Kartu su gatvės rinkliava iš viso buvo surinkta 924,76 euro – tai didelė sėkmė.

Ko daugelis žmonių nesuvokia: Volksbund ne tik prižiūri ir tvarko kapavietes, bet ir rūpinasi atminimo kultūra, skatina jaunimo susitikimus ir švietimą prie kapų, konsultuoja – taip pat ir tarptautiniu mastu – karo kapų priežiūros klausimais.