Naujienos

Vyresnio amžiaus žmonės iš Borne lankosi Kalėdų mugėje Rheine

2023 m. gruodžio 10 d., sekmadienį, 80 “Born” senjorų sąjungos narių, Borne-Rheine komiteto kvietimu, lankėsi mūsų mieste partneryje Rheine.

Ši kelionė jiems buvo pasiūlyta kaip dviejų miestų partnerių 40-mečio jubiliejaus dalis ir buvo puiki proga sustiprinti ryšius ir švęsti kartu.

Su 2 pilnais autobusais nuvykome į Rheine ir po šilto partnerių sąjungos (Partnerschaftsverein Rheine ) narių sutikimo pirmiausia buvo padaryta bendra nuotrauka.

Po to daugelis mėgavosi “Kaffee mit Kuchen”, kiti ėjo tiesiai į Nikolausmarkt.

Miesto centre esančiame Nikolausmarkt’e daugybė stendų buvo papuošti kalėdine atmosfera.

Per Rheine centrą nusidriekė prekystalių su kalėdiniais daiktais, skanėstais ir “Glühwein” salonu juosta, o muzikantai ir dainuojančios grupės skleidė linksmą natą. Miestelyje taip pat šurmuliavo gyvenimas, nes veikė visos parduotuvės.

Turguje vyravusi draugija dar labiau sustiprėjo sutemus ir įžiebus daugybę šviesų šiame gražiai papuoštame miesto centre.

19.00 val. vėl atvažiavo autobusai ir autobuse vyko malonus bendravimas.

Mūsų entuziastingas fotografas iš Rheine, Gerd Cosse, jau buvo atspausdinęs grupės nuotraukas, kad kiekvienas galėtų pasiimti po kopiją namo. Jos buvo išdalytos autobuse grįžtant atgal, ir tai visi labai palankiai įvertino. Žmonės nesitikėjo, kad tai įvyks taip greitai.

Visi patenkinti grįžo namo, kur padėkojo vadovams už malonią popietę.

Visa tai taip pat tapo įmanoma, nes prie to prisidėjo Interreg programa “Deutschland-Nederland” su savo programos partneriais ir buvo bendrai finansuojama Europos Sąjungos (ES) lėšomis.