Naujienos

Rheine miesto skiriami prizai

Der Vorstand des Stadtparkvereins wurde mit dem 1. Platz ausgezeichnet.

Rheine. Savanoriai kasdien dirba įvairiais būdais ir su dideliu atsidavimu, kad Rheine miestas taptų patrauklus ir vertas gyventi. Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė ir Rheine miestas dar kartą įvertina šį atsidavimą ir 2023 m. įteikia NRW Tėvynės apdovanojimą.

Miesto kultūros komitetas Rheine buvo “Heimat” apdovanojimo žiuri ir apdovanojo kelias asociacijas ir asmenis už jų įsipareigojimą.

Asociacijai “Stadtpark Rheine e. V.” buvo skirta 1-oji vieta. Asociacija nuo 1951 m. rūpinasi miesto parko priežiūra ir išsaugojimu. “Stadtparkverein” narių atsidavimas svariai prisidėjo prie to, kad parkas, kuris buvo įkurtas 1849 m. kaip privatus pramonininko Jano Timmermanno parkas, dabar yra prieinamas visiems mūsų miesto gyventojams.

Kaip pirmosios vietos laimėtoja, “Stadtparkverein” asociacija Rheine e.V. automatiškai nominuojama 2024 m. NRW vietos paveldo apdovanojimui.

Antrąją vietą dalijasi du mūsų miesto gyventojai, jau daugelį metų puoselėjantys miesto kalbą, papročius ir istoriją. Vienas iš jų – Heinzas Pöppingas iš Eltės. Be jo ir jo nenuilstamų pastangų vertingi kaimo amatai ir istoriškai svarbios kultūros vertybės būtų išnykusios visam laikui. Jo pusamžė sodyba, kurioje jis visa tai su meile pristato, dabar žinoma toli už miestelio ribų.

Mieste taip pat pagerbtas Liudgeris Kviteris iš Hauenhorsto. Jo meilė žemaitiškai kalbai užtikrina, kad jis palaiko kalbos gyvybę įvairiais renginiais, pradedant žemaitiškais Küeraobenden, Käskenspielen, dainų vakarais ir teatro spektakliais.

Ceremonijoje meras Dr. Peteris Lüttmannas kartu su Kultūros komiteto pirmininke Helena Willers įteikė premijas nugalėtojams.