Naujienos

Nuo gruodžio mėn. “Rápida” per 15 minučių A8 keliu sujungs Leiria ir Marinha Grande.

Kitą pirmadienį, gruodžio 4 d., pradės kursuoti “Rápida” autobusas, kuris A8 greitkeliu sujungs Leiria ir Marinha Grande savivaldybes. Tai greitesnė, patogesnė, saugesnė ir mažiau aplinką teršianti transporto paslauga.

Ši nauja paslauga darbo dienomis kursuos nuo 6.35 iki 20.20 val. ryto (pirmasis autobusas išvažiuos iš Marinha Grande stadiono, o paskutinis atvažiuos į Leiria, savivaldybės baseinų stotelėje) ir iki metų pabaigos bus nemokama.

Autobusas tarp Marinha Grande municipalinio stadiono ir Leiria municipalinio stadiono, važiuojant A8 greitkeliu, važiuos ne ilgiau kaip 15 minučių, o stotelės taip pat bus Marinha Grande pramoninėje zonoje ir šalia Leiria Politechnikos 2 miestelio bei LeiriaPrekybos.

Nuo 2024 m. sausio mėn. iš vairuotojo perkami bilietai kainuos 2,5 euro, o dešimties kelionių knygelė – 20 eurų. Mėnesinis bilietas kainuos 25,50 euro.

Šia paslauga siekiama spręsti eismo srautų problemas N242 kelyje, jungiančiame Leiria ir Marinha Grande, taip pat užtikrinti susisiekimą su MOBILIS, esančiu Leiria, ir su TUMG geltonąja linija Marinha Grande. Dar vienas šios paslaugos privalumas – naudotojai gali naudotis nemokamomis automobilių stovėjimo vietomis prie miesto centrų, pavyzdžiui, Leiria stadiono, Leiria municipalinio baseino komplekso, Leiria turgaus ir Marinha Grande stadiono.

Šios linijos sukūrimas yra dalis darnaus judumo sistemos, kurią parengė Leiria regiono tarpmiestinė bendruomenė CIMRL ir kuria siekiama sujungti dešimt ją sudarančių savivaldybių (Ansião, Alvaiázere, Batalha, Castanheira de Pera, Figueiró dos Vinhos, Leiria, Marinha Grande, Pedrógão Grande, Pombal ir Porto de Mós).