Naujienos

Socialinė ataskaita vyresnio amžiaus žmonėms – ne į stalčių

Rheine miesto senjorų patariamoji taryba renkasi į seminarą FBS.

RheinePraėjusių metų rugpjūtį miesto taryba paskelbė socialinę ataskaitą apie senjorus Rheine. Joje pateikiami rezultatai, pagrįsti išsamia Rheine senjorų apklausa ir įvairiais dalyvavimo moduliais. Tai didelį potencialą turinti ataskaita, kurią dabar reikia panaudoti ir įgyvendinti.

Lapkričio pabaigoje po savo posėdžio miesto senjorų patariamoji taryba Rheine išsamiai aptarė socialinę ataskaitą šeimos švietimo centre vykusiame seminare. Seminarą parengė ir vedė miesto darbo su senjorais koordinatorė Andrea Gedicke Rheine.

Kartu buvo išsamiai aptartos ir svarstytos trys pagrindinės temos: “Būstas”, “Skaitmenizacija” ir “Socialinis dalyvavimas”, kurias jau buvo apibrėžęs miesto socialinis komitetas Rheine.

Miesto Rheine senjorų patariamosios tarybos nariai yra miesto Rheine senjorų balsas ir dėl savo ryšių, savanoriškos veiklos ir įvairios patirties galėjo prisidėti svarbiais aspektais ir perspektyvomis.

Buvo sutarta, kad miesto Rheine darbas su vyresnio amžiaus piliečiais turėtų būti planuojamas pagal rajonus ir kad turėtų būti gerai išvystytas įvairių sričių konsultavimo ir su tuo susijusių patarimų tinklas. Kur ką galima rasti? Kas gali mane pakonsultuoti konkrečiais klausimais? Kur galiu gauti žemo slenksčio pagalbą, jei noriu toliau gyventi savo namuose? Ir koks yra pirmas žingsnis, jei vis dėlto noriu parduoti savo namą, ir kas gali man duoti nepriklausomą patarimą? Senjorų socialinėje ataskaitoje pateikiamos įvairios rekomendacijos dėl veiksmų šiuo klausimu, kurias išsamiai aptarė Senjorų patariamoji taryba.

Jų įgyvendinimas yra plataus masto ir turi vykti dalyvaujant įvairioms suinteresuotosioms šalims Rheine. Tačiau tai taip pat yra galimybė senjorų politikai Rheine”gerai pagyventi” šiame mieste.