Naujienos

Miestas perka buvusią upės maudyklą ir dalį buvusio sporto aikštyno Emso užliejamoje teritorijoje

Rheine. Šiuo metu iš Rheiner Rathaus gauta gerų naujienų baidarių klubui Rheine ir sportinės žūklės klubui “Emsland” Rheine. Abu klubai turi savo “namus” Ketteleruferio upėje su tiesioginiu priėjimu prie Emso. Naudojamus plotus abiem klubams anksčiau subnuomojo Rheine miestas; pats miestas anksčiau buvo tik ploto nuomininkas. 2023 m. gruodžio 1 d. įsigijusi šią žemę, administracija dabar gali sudaryti ilgalaikes nuomos sutartis su baidarių ir žūklės klubais, taip užtikrindama aukštą būsimo naudojimo saugumo lygį.

“Derybos su Detlefu Brunšu (Detlef Brunsch) ir Hansu Joachimu Brokmajeriu (Hans-Joachim Brockmeier), kurie abu yra žemės savininko testamento vykdytojai, buvo ilgos ir sudėtingos”, – sako iždininkas Matijasas Krümpelis (Mathias Krümpel). “Tačiau svarbiausia, kad šalys visada buvo sąžiningos ir kad buvo rastas abi puses tenkinantis sprendimas”, – tęsia M. Krümpelis.

Detlefas Brunšas (Detlef Brunsch) taip pat buvo labai patenkintas rezultatu: “Derybų metu mano krūtinėje plakė dvi širdys. Natūralu, kad kaip vietos politikas esu labai suinteresuotas, kad klubai galėtų likti dabartinėse vietose. Kita vertus, kaip testamento vykdytojas privalau ginti savininko interesus. Mums puikiai pavyko ir viena, ir kita”, – sako Brunšas.

Vykstant deryboms dėl sutarties, 2023 m. kovo 28 d. taryba jau buvo nusprendusi Hertawegą skirti pėsčiųjų ir dviračių takui, o tai reiškia, kad juo automobiliai galės naudotis tik ribotai. Tačiau pagal pirkimo sutartį klubams taikomos ribotos išimtys, leidžiančios ir toliau naudotis taku. Be to, žmonės su vaikščiojimo negalia ir aklieji, gavę specialų leidimą, gali ir toliau naudotis taku, taip pat vis dar galima gabenti laivus ir pristatyti medžiagas. Naujosios nuosavybės struktūros apžvalga pateikta pridedamame plane.