Naujienos

2024 m. sausio 28 d. atidaromas “Aqua Reni” laisvalaikio baseinas

Beim Besuch der Delegation aus Bernburg im Oktober hatten wir die Gelegenheit, uns das neue Bad anzuschauen. Fotos: Gerd Cosse

” Rheiner “Bäder” džiaugiasi galėdama pagaliau paskelbti ilgai lauktą naujojo “Aqua Reni” laisvalaikio baseino atidarymo datą. Mūsų “Aqua Reni” atidarymas įvyks 2024 m. sausio 28 d., sekmadienį! Tuomet pagaliau atėjo laikas ir mes galėsime atverti duris plaukimui. Norėtume padėkoti visiems plaukimo entuziastams už kantrybę”, – pranešime spaudai Rheiner Bäder sakė besidžiaugianti Dorothee Heckhuis, bendrovės Rheiner Bäder generalinė direktorė.

Statybų laikotarpiu užsakovas, Rheiner Bäder GmbH, susidūrė su įvairiais iššūkiais: įtariamais sprogstamaisiais užtaisais žemėje, COVID-19 pandemija, įvairiomis tiekimo kliūtimis, statybų vėlavimais ir paslaugų teikėjų personalo pajėgumų trūkumais bei energetikos krize. Statybos pradžioje buvo numatyta, kad bendros išlaidos sieks apie 21 mln. eurų; šiuo metu statybos išlaidos siekia 24 mln. eurų. Išlaidų padidėjimas yra gerokai mažesnis už visoje šalyje maždaug 52 % padidėjusias statybos kainas. Papildomos išlaidos susidarė dėl padidėjusių kainų ir būtinų patobulinimų.

“Po maždaug trejus metus trukusių statybų “Aqua Reni” plaukimo baseinas pradės naują erą visiems Rheine ir regiono plaukimo entuziastams, kai bus atidarytas sekmadienį, 2024 m. sausio 28 d.”, – sako Dorothee Heckhuis, Rheiner Bäder generalinė direktorė, pranešdama apie artėjantį atidarymą. “Apsilankymas “Aqua Reni” bus patirtis kiekvienam.”

Svarbiausi “Aqua Reni” akcentai

Bendras “Aqua Reni” vandens paviršiaus plotas yra 2204,5m2, iš jų 1443m2 – lauke ir 761,5m2 – viduje. Naujai pastatytoje vidaus erdvėje šeimos ir vaikai gali atsipalaiduoti įvairioje vandens žaidimų zonoje “fermos” tema – mažieji čia netgi gali “gaudyti žuvis”. Du nusileidimo kalneliai yra kažkuo ypatingi, nes čia galima čiuožti per įvairius pasirenkamus teminius pasaulius: per džiungles, kosmosą ar vandenyną. Tačiau vandens sporto entuziastai taip pat gaus savo pinigų: Ateityje galėsite plaukti ratus šešiais 25 metrų ilgio takeliais. Tam tikru darbo laiku dviejuose iš šių takelių bus įrengtas plaukimo greitkelis, kuriame bus galima plaukti plaukimo takeliais. Aštrių pojūčių mėgėjai galės šokti į sportinį baseiną nuo 3 metrų aukščio šuolių į vandenį bokšto arba 1 metro aukščio šuolių į vandenį lentos. Lankytojai taip pat gali patogiai įsitaisyti ant burbulinių gultų ir masažinių purkštukų 30° šilto sūrymo lauko baseine. Daugiafunkciniame baseine taip pat yra masažo purkštukai ir kaklo dušai. Taip pat galite plaukti ratus 16,66 m ilgio vandenyje, kurio gylį galima keisti. Lankytojai taip pat gali mėgautis daugybe kitų galimybių ir užsiėmimų vandenyje – viduje ir lauke, ištisus metus. Vandens temperatūra didžiajame baseine yra 26-28 °C, neplaukiojančiųjų baseine – apie 30-32 °C, o vaikų baseine – apie 32-33 °C. Ateityje atskirame baseine bus siūlomi įvairūs kursai – nuo vandens gimnastikos iki kūdikių plaukimo. Šiuos kursus siūlo klubai, įstaigos ir įmonės. Susidomėjusieji gali gauti informacijos apie tai iš atitinkamo kursų organizatoriaus. Visuose baseinuose įrengtos pakeliamos grindys, kad bet kuriuo metu būtų galima lanksčiai pritaikyti baseinų naudojimą pagal poreikius. Taip pat buvo atsižvelgta į plaukimo klubus. Iš tribūnos suinteresuotosios šalys gali palaikyti varžybų dalyvius, pavyzdžiui, povandeninio regbio ar kitų plaukimo rungčių.

Lankytojai gali naudotis kolektyviniais ir individualiais persirengimo kambariais bei persirengimo kambariu neįgaliesiems. Kolektyviniuose persirengimo kambariuose, skirtuose didesnėms grupėms, pavyzdžiui, mokyklų klasėms ar vaikų plaukimo kursams, įrengtos rakinamos spintelės, vienvietis persirengimo kambarys ir persirengimo stalai mažiesiems svečiams.

Naujajame “Aqua Reni” baseine patogiai jaustis turėtų visi besimaudantieji. Todėl buvo imtasi daug atsargumo priemonių, kad naujasis uždaras baseinas būtų kuo patrauklesnis neįgaliems ar turintiems negalią svečiams. Pavyzdžiui, iš kasų galima patekti į drėgnąją zoną neįgaliojo vežimėliu. Taip pat yra hidraulinė pakeliamoji sėdynė, kad neįgalieji galėtų patekti į baseinus.

“Mūsų “Aqua Reni” siūlo ne tik vandens pramogas, bet ir maitinimo pasirinkimą iš mūsų kiosko. Čia galite rinktis traškius traškučius, gaivinančius ledus, saldumynus, įvairius kavos patiekalus ir įvairius gaiviuosius gėrimus”, – džiaugiasi “Aqua Reni” vadovas Berndas Marschalckas. Mūsų kioske įrengtos sėdimos vietos viduje ir fojė, kuriose galima atsigaivinti. Vasarą taip pat galite prisėsti greta esančioje lauko erdvėje.

Prieš ar po apsilankymo mūsų laisvalaikio baseine taip pat verta užsukti į “Aqua Reni” parduotuvę. Čia siūlome nuolat besikeičiantį plaukimo reikmenų, atributikos ir kitų daiktų, kurie pagerins jūsų plaukimo patirtį.

Plaukimo tarifai

Žiemos sezono metu laiko tarifai prasideda nuo 4,50 EUR suaugusiesiems už 1,5 valandos plaukimo pramogų, o savaitgaliais dienos tarifas padidėja iki 10,00 EUR. Tuo tarpu vasaros sezono metu galioja tik 6,00 EUR dienos kaina, o savaitgaliais – 7,00 EUR. Be to, maudytis galima ir už grynuosius pinigus, taip pat su metiniais ir abonementais. Nuo 2024 m. pradžios įėjimo bilietus, taip pat grynųjų pinigų vertės ir specialius bilietus galima įsigyti ir internetu mūsų bilietų parduotuvėje – taip išvengsite eilių prie kasų! Tai ypač naudinga “Stadtwerke” Rheine energijos klientams, nes jie sutaupo papildomus dešimt procentų pirkdami grynųjų pinigų vertės ir specialiuosius bilietus.

Dorothee Heckhuis džiaugiasi netrukus įvyksiančiu atidarymu: “Naujojo baseino statybos pabaiga yra svarbus įvykis Rheine. Naujoji baseino koncepcija pagerins plaukimo galimybes Rheine ir regione, o patį regioną padarys dar patrauklesnį.” Atidarymo nekantriai laukia ir Berndas Marschalckas: “Po daugybės iššūkių, susijusių su tokiu sudėtingu nauju pastatu, mūsų komanda ypač džiaugiasi, kad pagaliau galės atidaryti baseiną!”

Iki sausio pabaigoje įvyksiančio atidarymo dar liko kelios savaitės. Tuo tarpu bus tęsiamas paleidimo etapas, kurio metu viskas bus išbandyta. Po to vyks bandomoji eksploatacija, paskutinis valymas ir galutinis pasiruošimas atidarymui.

Atidarius “Aqua Reni”, 2024 m. sausio 27 d. bus uždarytas uždaras baseinas Rheine, esantis Hemelter Straße gatvėje, ir jo veikla bus nutraukta.

Daugiau naujausios informacijos rasite interneto svetainėje www.kombibad-Rheine.de, o nuo 2024 m. pradžios – ir interneto svetainėje www.aqua-reni.de. Naujoji “Aqua Reni” interneto svetainė dar kuriama.