Naujienos

Leiria savivaldybė trims asociacijoms skiria 819 000 eurų lopšeliams-darželiams statyti savivaldybėje

Šį pirmadienį Leiria savivaldybė su trimis savivaldybės socialinio sektoriaus įstaigomis pasirašė finansinės paramos sutartis, kurių bendra suma siekia 819 000 eurų ir kuriomis siekiama paremti vaikų lopšelių-darželių statybą, taip sukuriant dar 126 vietas vaikams, o tai yra svarbus socialinis atsakas vaikų priežiūros srityje.

ADESBA – Associação de Desenvolvimento e Bem Estar Social da Freguesia da Barreira (Barreira parapijos socialinės gerovės ir plėtros asociacija), Academia Cultural e Social da Maceira (Maceiros kultūros ir socialinė akademija) ir Centro Social Paroquial Paulo VI (Paulo VI parapijos socialinis centras) – tai organizacijos, gavusios šią paramą, o jų projektai taip pat buvo bendrai finansuojami pagal Atkūrimo ir atsparumo planą – PRR.

Pasirašydamas programos sutartis Leiria meras Gonçalo Lopes pabrėžė svarbų privačių socialinio solidarumo įstaigų vaidmenį tenkinant neatidėliotinus socialinius poreikius, atsižvelgdamas į tai, kad lopšelių-darželių statyba yra savivaldybės prioritetas, ypač siekiant patenkinti didelę Leiria paklausą čia norintiems gyventi ir dirbti žmonėms.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo Socialinių veiksmų tarybos narė Ana Valentim, Leiria Socialinės apsaugos direktorius João Paulo Pedrosa ir remiamų įstaigų atstovai.

Pažymėtina, kad lopšelių-darželių statyba atitinka prioritetinius poreikius, diagnozuotus ir nurodytus Leiria vietos socialinių veiksmų plano planavimo priemonėse.

Pavyzdinį lopšelių-darželių projektą parengė savivaldybė ir nemokamai suteikė jį šioms įstaigoms.