Naujienos

Degtukų istorijos tamsioje miesto bibliotekoje

Rheine. Kai vakare sutemsta ir bibliotekoje užgesinamos beveik visos šviesos, darbas paprastai būna baigtas. Tačiau ne taip buvo praėjusį penktadienį, nes pasibaigus darbo laikui viskas iš tiesų įsibėgėjo!

70 drąsių vaikų, pasipuošę žibintuvėliais, atėjo į ekskursiją po buvusią statybinių prekių parduotuvę. Jie ėjo per pastatą per galinį įėjimą, pro skeletus, voratinklius ir šliaužimo tunelius. Iš buvusios prekių pristatymo patalpos vaikai keliavo per sandėlį į bibliotekos patalpas. Po pasivaikščiojimo, taip pat suteikusio jiems žąsies odą tarp lentynų, vaikai pasiekė žalią kilimą vaikų pasaulyje. Pasveikinti bibliotekos darbuotojų, tada laukė dar vienas akcentas: viešosios bibliotekos savanoriai skaitytojai skaitė trumpus kūrinėlius iš žinomų ir nežinomų baisių vaikiškų knygų. Tai sukėlė nemažai vaikų plojimų ir, žinoma, tarp jų nustebino atitinkamais garso efektais.

Po to vaikai galėjo pasiimti porciją šviežiai paruoštų juodų “baisiųjų popkornų”, pažymėjimą už ypatingą drąsą ir “vaiduoklį namo”.

Nuotrauka: Miesto biblioteka