Naujienos

Po pandemijos susitikimai, kuriuose vėl prisipildo gyvenimas

Grietje Rosink hielt die Vorschläge fest.

Rheine ir Borne senjorų grupės susitiko planavimo susitikime mieste dvyniuose

Borne/Rheine. “Jei ateinančiais metais bus įgyvendinta tik pusė šių punktų, tai jau bus didžiulė sėkmė”, – po darbinio susitikimo Borne sakė Dvynių komiteto atstovė Grieje Rosink iš Borne ir Dvynių asociacijos pirmininkas Reiner Wellmann Rheine. 25 abiejų miestų senjorų grupių atstovai susitiko Borner Kulturhaus aptarti bendros veiklos ir susitikimų ateinančiais metais. O tai, kas po valandos buvo užfiksuota lentoje, jau buvo ilgas pasiūlymų ir idėjų sąrašas. Tačiau bendras vardiklis buvo tvirtas noras po pandemijos senjorų susitikimus vėl pripildyti gyvybės ir puoselėti bendrumą.

Iš Rheine atvyko senjorų bendruomenės Herz-Jesu, senjorų bendruomenės Johannesgemeinde, miesto senjorų patariamosios tarybos, Awo senjorų, CDU senjorų sąjungos ir Verdi senjorų atstovai. Borne r senjorams atstovavo bažnytinių bendruomenių ir bendruomenių grupių senjorai.

Prie kavos ir Krinteweggeno jie, vadovaujami Grietje Rosink, iš karto kibo į darbą. Pirmieji pasiūlymai buvo įvairūs: nuo bendros kepsnių popietės iki ekskursijos po Rheine ir pasivažinėjimo dviračiais po miestą. CDU senjorai pakvietė Bornens dalyvauti naujienų ekskursijoje autobusu po Rheine kartu su meru. O senjorų patariamajai tarybai Robertas Winnemölleris pasiūlė pristatyti naująją Rheine programėlę senjorams ir kartu su olandais aptarti miesto Rheine socialinę ataskaitą. Jis taip pat užsiminė apie renginių ciklą “Gyvenimo pabaigos formavimas”. Borne nser išreiškė susidomėjimą vėl pasiūlyti Rheine bendruomenei kelionę autobusu į kalėdinę mugę. Be to, jie atkreipė dėmesį į “Aukštos arbatos renginį”, kuris neabejotinai sudomintų ir Rheinenser.

Po darbinio susitikimo vyko ekskursija po senąjįBorne. Dalyviai susipažino su dvimiesčiu, kuriame buvo daug įdomių epizodų ir istorinių paaiškinimų. Susitikimas baigėsi pietumis Kultūros namuose. Atsisveikindami visi dalyviai išreiškė tvirtą ketinimą ateinančiais metais sudaryti palankesnes sąlygas abiejų susigiminiavusių miestų senjorų susitikimams platesniu mastu.