Naujienos

Kornelijos Akamp nuolatinė darbo sutartis

Unser Foto zeigt: (v.l.) Cornelia Akamp, Dennis Schmitz, Brigitte Duseck, Rita Stecker-Schürmann

Iš neįgaliųjų dirbtuvių (WfbM) į bendrąją darbo rinką

Rheine.cpr. Cornelia Akamp atvyko į “Caritas Emstor” dirbtuves pagal įdarbinimo agentūros Rheine rekomendaciją, kad įgytų profesinę perspektyvą. Kornelijai buvo diagnozuotas netipinis autizmas. Bendrauti jai nėra lengva. Tačiau ji žino, ko nori. Ji visada norėjo kada nors dirbti bendroje darbo rinkoje esančioje įmonėje ir užsidirbti pati. Greičiau pasakyti, nei padaryti! Kornelija buvo visiškai pasiryžusi įgyvendinti savo norą. Jai taip pat aktyviai padėjo Caritas-Emstor dirbtuvių integracijos konsultantė Rita Stecker-Schürmann, nes Caritas-Emstor dirbtuvės taip pat padeda pereiti į bendrąją darbo rinką.

Caritas-Emstor dirbtuvių profesinio mokymo kursuose Cornelia Akamp orientavosi įvairiose profesinėse srityse. Ji atliko dvi sodininkystės ir kraštovaizdžio tvarkymo praktikas. Be to, ji labai motyvuotai tęsė “sodininkystės darbuotojo” mokymus ir sėkmingai juos baigė. Baigusi profesinį mokymą Kornelija pirmiausia nusprendė dirbti “Caritas Emstor” dirbtuvių virtuvėje. Tačiau laikui bėgant vis dėlto kilo noras išbandyti sodo apželdinimą įmonėje. “Noriu dirbti sodininkystės įmonėje ir pati užsidirbti pinigų. Aš galiu tai daryti”, – sako Kornelija.

Rita Stecker-Schürmann įsitraukė, kad padėtų pereiti į bendrą darbo rinką. Įmonėje Garten-Landschaftsbau Schmitz GmbH, esančioje Rheine, greitai buvo surasta suinteresuota ir atvira įmonė. Įmonės generalinis direktorius Dennisas Schmitzas susipažino su Kornelija per kelias savaites trukusią stažuotę. Kornelijos ypatumai, jos stipriosios ir silpnosios savybės buvo priimtos be išankstinio nusistatymo. Kornelija buvo integruota į komandą ir visus darbus atliko savarankiškai ir kaip savaime suprantamą dalyką. Žinoma, ji taip pat dalyvavo visose įmonės šventėse ir išvykose. Įmonei ypač naudinga, kad Kornelija turi automobilio vairuotojo pažymėjimą. Dėl to ji gali važinėti į statybvietes ir kartu su savimi pasiimti darbuotojus. Po kelių savaičių praktinių mokymų Kornelija perėjo dirbti į išorinį darbą įmonėje. Išorinės darbo vietos atveju įmonė moka WfbM už atliktą darbą. Iš esmės atitinkamos WfbM darbuotojai išorinėje darbo vietoje lieka dirbti pagal sutartį ir gauna WfbM atlyginimą. Prieš nuspręsdama priimti iššūkį, Kornelija galėjo susipažinti su darbu įmonėje visais metų laikais. Įmonė turėtų įgyti pasitikėjimo, kad gali pasiūlyti Kornelijai Akamp ilgalaikį darbą. Cornelia parodė savo įgūdžius ir tvirtą valią: nesiskųsdama stumdė sunkius vežimėlius statybų aikštelėse bet kokiu oru, pavyzdžiui, naujame Kombibado pastate. Kai Rita Stecker-Schürmann apsilankė statybų aikštelėje ir paklausė, ar jai gerai sekasi ir ar ji viską suspės, ji atsakė: “Taip, kodėl gi ne? Man tai patinka!” Vykdantysis direktorius Dennisas Schmitzas taip pat išreiškė pasitenkinimą savo naująja darbuotoja ir pareiškė norą priimti ją į darbą. “Kornelija Akamp yra vertinga mūsų įmonės darbuotoja. Ji labai patikima ir mėgaujasi savo darbu. Tai, kad ji turi vairuotojo pažymėjimą, mums, sodų apželdinimo įmonei, yra aukso vertės.”

Galiausiai integracijos tarnyba (IFD) dalyvavo Caritas-Emstor dirbtuvėse. Už ją atsakinga Brigitte Duseck. Ji konsultuoja ir lydi darbdavius ir suinteresuotus darbuotojus iš WfbM visais klausimais, susijusiais su perėjimu į bendrąją darbo rinką, ir apie finansavimo galimybes, pasitelkdama WfbM Įtraukimo į darbo rinką tarnybos “Darbo biudžetas”. Be kita ko, iš “LWL biudžeto darbui” gali būti finansuojamos darbo užmokesčio subsidijos arba kvalifikacijos priemonės. Brigitte Duseck taip pat yra atsakinga už paramos organizavimą darbo instruktažo forma arba Techninių konsultacijų tarnybos dalyvavimą. Darbo santykius gali lydėti IFD, o iškilus sunkumams įmonėje į IFD galima kreiptis toliau. Kilus papildomiems klausimams, su Brigitte Duseck galima susisiekti telefonu 0173 9063524.

Jaunasis darbuotojas ir Dennisas Schmitzas galiausiai pasirašė neterminuotą darbo sutartį 2023 m. balandžio 1 d. Per tą laiką Kornelija netgi spėjo gauti priekabos vairuotojo pažymėjimą, kurį taip pat iš dalies finansavo ŽLB. Tikra sėkmės istorija!

Jei jus domina galimybė įdarbinti neįgaliuosius išorinėje darbo vietoje, susisiekite su Rita Stecker-Schürmann el. paštu: .