Naujienos

Papildomas mokestis už energiją 2023 m.

2023 m. spalio 3 d. Aukštesnieji rūmai patvirtino 2023 m. energetikos mokesčio įstatymą. Savivaldybės vykdomoji valdžia dar turi priimti sprendimą dėl energijos mokesčio sąlygų. Kai sąlygos bus aiškios, bus pradėtas mokėjimas. Savivaldybė Borne tikisi, kad tai įvyks lapkričio viduryje arba pabaigoje. Atidžiai sekitesavivaldybės interneto svetainę. Šiame puslapyje netrukus perskaitysite, kada bus mokamas mokestis už energiją.

Apie energijos priedą žinoma toliau:

  • 2023 m. energijos mokestis vienam namų ūkiui sudarys ne daugiau kaip 1 300 eurų. Tai yra tokia pati suma kaip ir 2022 m. energijos priemoka.
  • Mažas pajamas gaunantys namų ūkiai, kurie turi teisę gauti energijos priedą ir jau yra žinomi savivaldybei, energijos priedą gaus automatiškai.
  • Ar negaunate energijos priedo automatiškai? Tuomet galite pateikti prašymą jam gauti. Tai galima padaryti tik tada, kai bus aiškios sąlygos ir svetainėje bus pateikta paraiškos forma. Dėl to stebėkite savivaldybės interneto svetainę Borne.

Studentų energijos priedas per DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)

Studentai neturi teisės į savivaldybės skiriamą energijos pašalpą. DUO studentams moka vienkartinę pašalpą energijos išlaidoms padengti. Daugiau informacijos rasite adresu www.duo.nl.