Naujienos

Egidijaus vaikai pusryčiauja su meru Janu Pieriku

Gerų ir sveikų pusryčių svarba yra labai svarbi socialinėje darbotvarkėje. Norėdamas pabrėžti sveikų pusryčių svarbą, meras Janas Pierikas šį rytą pusryčiavo kartu su Švento Egidijaus pradinės mokyklos 7/8 grupės mokiniais. Mero pusryčiais meras Janas Pierikas ir mokiniai kartu parodė gerą pavyzdį.

Kartu su kitais 238 Nyderlandų merais meras Janas Pierikas pabrėžia sveikų pusryčių svarbą. Pusryčių metu meras Janas Pierikas kalbėjosi su vaikais apie pusryčių valgymo svarbą. Ar jie kasdien valgo pusryčius, ką vaikai labiausiai mėgsta ir kodėl šis valgis toks svarbus? Po pusryčių JOGG koordinatorė Reshmie Oogink su mokiniais surengė viktoriną. Viktorinoje buvo klausimų apie sveikos mitybos ir pakankamo vandens kiekio gėrimo svarbą.

Mero pusryčiaiSpalio 9-13 d., bendradarbiaujant su savivaldybėmis ir mokyklomis, vyko mero pusryčiai, kurie yra Nacionalinių mokyklų pusryčių, nuo praėjusių metų vykstančių nauju formatu, dalis. Tai galimybė kepėjams pristatyti savo amatą ir kartu su meru pabrėžti sveikų pusryčių svarbą.

Gera dienos pradžiaPradinių klasių mokiniai pusryčiavo pusryčių paketu, atitinkančiu dabartines Mitybos centro rekomendacijas. Paketą sudarė “Bakkerij ‘t Stoepje” pilno grūdo duona, pilno grūdo bandelės ir pilno grūdo serbentų bandelės bei sveiki priedai. Meras ir vaikai taip pat galėjo rinktis pusiau nugriebto pieno produktus, arbatą, daržoves ir vaisius. Sveika ir skanu!