Naujienos

Išsilaisvinimas atėjo vėliau

Jonas Krahn, Toni Limberg und Stefanie Dillmann

Rheine.” “Išsilaisvinimas atėjo vėliau” – taip vadinasi dokumentinis filmas, kuris bus pristatytas ciklo “Atmintis ir atmintis” metu Euregio bendrojo lavinimo mokyklos auditorijoje ateinantį ketvirtadienį 11 val.

1932 m. gimęs Bertas Woudstra pasakoja, kaip jis, būdamas žydų vaikas, stebuklingai išgyveno Antrąjį pasaulinį karą Olandijoje. Kad išvengtų Holokausto, jam teko daugiau nei 13 kartų keisti slėptuvę. Apie tai jis papasakojo šių metų sausį Euregio bendrojo lavinimo mokykloje Rheine prieš maždaug 160 mokinių. Jo žinia: “Atvykau dėl jūsų – jaunosios kartos, kuri dar turi ateitį ir gali prisidėti prie mūsų demokratijos, kurioje vyrauja taika ir pagarba kitam, ateities.”

Jo gilų pasakojimą užfiksavo keturios filmavimo kameros. Euregio bendrojo lavinimo mokyklos mokinių grupė jomis sukūrė šį dokumentinį filmą. Bertas Woudstra yra 100-asis projekto “Šiuolaikiniai liudininkai Rheiner miesto istorijos” šiuolaikinis liudininkas, kuris sugrįš į Rheine į filmo pristatymą. Renginys nemokamas.