Naujienos

Rheine Tarp labiausiai perdirbti popierių tinkamų Vokietijos miestų

Naujas popierinis atlasas: vis daugiau savivaldybių renkasi “Mėlynąjį angelą

Rheine Rheine miestas yra vienas iš labiausiai popierių perdirbti draugiškų Vokietijos miestų. Pavyzdingai naudodamas “Mėlynojo angelo” popierių, užima dešimtąją vietą iniciatyvos “Pro Recyclingpapier” popieriaus atlaso 2023 m. konkurse. “Labiausiai perdirbti popierių draugišku miestu” tapo Mönchengladbachas. Iš viso konkurse dalyvavo 96 dideli ir vidutiniai miestai, kurių vidutinė perdirbto popieriaus kvota siekė 89 proc. Rheine

Rheine naudodamas “Blue Angel” perdirbtą popierių, svariai prisideda prie klimato ir išteklių apsaugos. Tai patvirtina Federalinės aplinkos apsaugos agentūros atliktas atnaujintas grafinio popieriaus gyvavimo ciklo vertinimas. Palyginti su pirminio pluošto popieriumi, praėjusiais metais miestas sutaupė daugiau kaip 1,6 mln. litrų vandens ir daugiau kaip 370 000 kilovatvalandžių energijos.

Nuo 2008 m. “Popieriaus atlasas” kasmet fiksuoja popieriaus suvartojimą ir perdirbamo popieriaus kiekį Vokietijos miestuose, nuo 2016 m. – universitetuose, o nuo 2018 m. – apskrityse. Bendradarbiavimo partneriai yra Federalinė aplinkos ministerija, Federalinė aplinkos agentūra, Vokietijos miestų ir miestelių asociacija, Vokietijos miestų ir savivaldybių asociacija, Vokietijos apskričių asociacija ir Vokietijos universitetų asociacija. Šiemet pirmą kartą “Popieriaus atlase” pasiektas naujas dalyvavimo rekordas – jame dalyvavo 230 savivaldybių ir universitetų.

Visus rezultatus galima atsisiųsti adresu www.papieratlas.de.