Naujienos

Du nauji vyrai Dscheladas

Praėjusią savaitę, trečiadienį, iš Italijos parko “Parco Natura Viva” į gamtos zoologijos sodą atvyko du Dželados patinai. Nuo šios savaitės jie yra kartu su patelėmis aptvare ir turi perimti vadovavimą haremams.

Dželadų patelės pačios pasirenka, kurį patiną priimti haremo vadovu. Taigi svarbu ne tik nauji patinai, bet ir tai, kaip jie patinka patelėms.

Atrenkant drauge vedamus gyvūnus atsižvelgiama į įvairius veiksnius, kuriuos reikia pasverti vedant veisimo knygą. Viena vertus, žinoma, svarbus vaidmuo tenka kilmei, kad būtų galima užtikrinti didelę genetinę įvairovę, kita vertus, didelę reikšmę turi ir socialinis suderinamumas bei gyvulių amžius. Dviem naujiems patinams jau yra 12 metų, o įprastai naujiems haremo lyderiams geriau skirti jaunesnius gyvūnus… tačiau naujokų genai populiacijai yra ypač svarbūs ir palikuonių norima skubiai. Taigi šiuo atveju buvo nuspręsta suteikti šiems dželadams galimybę daugintis, nors jie jau sulaukė tam tikro amžiaus.

#naturezoo#naturezooRheine#zooRheine#Rheine#münsterland#zoo#dierentuin#schelada#kraujasiurbė babuina#naujos atvykėlės#auginimo knyga#diewilden12