Naujienos

Daug emocijų kelianti ceremonija

Bürgermeister Peter Lüttmann konnte Silvia Ristow bei ihrem Antrittsbesuch als Oberbürgermeisterin von Bernburg im Salzsiedehaus begrüßen.

Miestų Bernburg (Zalė) ir Rheine giminystė tęsiasi jau 33 metus

Rheine. “Mūsų miestų susigiminiavimas gyvuoja jau 33 metus ir taip yra viena iš Vokietijos suvienijimo statybų aikštelių”. Šiais žodžiais meras Dr. Peteris Lüttmannas pradėjo nedidelę miestų dvynių susitikimo ceremoniją Salzsiedehauze. “Po 1990 m. mes kartu padėjome formuoti suvienytos Vokietijos demokratinę statybą ir galime tuo didžiuotis.” Be tūkstantinio Vakarų ir Rytų Vokietijos miestų ir savivaldybių bendradarbiavimo, be žmonių keitimosi patirtimi klubuose, asociacijose ir organizacijose, be daugybės užsimezgusių draugysčių kelias į bendrą ateitį būtų buvęs kitoks, taip pat ir su dar didesnėmis problemomis”, – sakė P. Lüttmannas. Žinoma, jis gerai prisimena posūkį. Tačiau tuo tarpu užaugo karta, kuri pati nepatyrė mūsų šalies padalijimo, o žino jį tik iš istorijos, iš vyresnių žmonių pasakojimų ar pamokų mokyklose. “Turėtume tai vis iš naujo įsisąmoninti. Jiems savaime suprantama tai, apie ką jų tėvai tik svajojo: panaikinti dešimtmečius trukusį susiskaldymą ir pradėti bendrą gyvenimą laisvėje ir demokratijoje.”

Lüttmannas ypač pasveikino Bernburg miesto merę daktarę Silviją Ristow, kuri šiame poste pirmą kartą apsilankė Rheine.

Nors spalio 3 d. minėjimo renginiuose paprastai pirmame plane būna euforinės kalbos, Bernburgmerė kalbėjo apie savo patirtį ir nuotykius.

https://youtu.be/mQKt5uQeFrk