Naujienos

Rheine patiriama visiškai kitaip.

Am Waschkeshapp wurde die Bergangenheit der Stadt deutlich. Hier wuschen die Frauen die Wäsche.

Delegacija iš dvynių miesto Bernburg André Schaperio naktinio sargo ekskursija

Ekskursija po miestą, kurią vedė naktinis sargas André Schaperis, prasidėjo nuo Falkenhfo.

Kartą per metus čia vyksta Rheine-Bernburg dienos. Abiejų susigiminiavusių miestų žmonės paeiliui aplanko vienas kitą. Šiemet delegacija iš Bernburg, vadovaujama ponios merės Dr. Silvijos Ristow, šiandien atvyko į Rheine ir po bendros vakarienės patyrė miestą dvynį, kuriame vyko ekskursija su naktiniu sargu. André Schaperis įsikūnijo į naktinio sargo vaidmenį ir papasakojo apie Falkenhofo ir kitų miesto centre esančių lankytinų vietų istoriją ir reikšmę.

Ypatingo susidomėjimo sulaukė aukštutinio vandens ženklai prie Emsmühle. Aukščiausias čia esantis ženklas datuojamas 1946 m. vasario 10 d., kai miesto centras buvo visiškai apsemtas vandens ir padaryta didelė žala.

Ten, kur kadaise spėliojo “skalbėjos”, apie apsaugą nuo potvynių kalbėjosi miesto merė daktarė Silvie Ristow ir naktinis sargas André Schaperis.

Kaip aiškino ekskursijos dalyviai, Saalės potvynis Bernburg buvo ne taip jau seniai. 2013 m. vanduo pridarė milijonų eurų vertės žalos. Ypač smarkiai nukentėjo zoologijos sodas Bernburg. Nuo birželio 3 d. iki rugpjūčio 2 d. parkas turėjo likti uždarytas. Ascherslebeno, Halės ir Leipcigo zoologijos sodai bei keli privatūs pagalbininkai tuo metu kelioms savaitėms priglaudė daugybę gyvūnų.

Atsižvelgiant į 2013 m., šimtmečio potvynio, patirtį Bernburg, į apsaugą nuo potvynių buvo investuota keli milijonai eurų, ji toliau plečiama. Todėl svečiai iš Bernburg taip pat domėjosi, kaip Rheine miestas apsisaugo nuo tokių stiprių liūčių.