Naujienos

Smurtas prieš mergaites ir moteris

Foto (Stadt Rheine) v.l.: Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Gaby Beckmann (Gleichstellungsbeauftragte der Stadt Rheine), Anja Verhoeven (stellv. Gleichstellungsbeauftragte), Martin Forstmann (TBR), Gabi Hinken (Gleichstellungsbeauftragte TBR)

Raudonas suoliukas prie rotušės atkreipia dėmesį į rimtą problemą

Rheine. Nuo šios savaitės gyventojai gali prisėsti ant “Raudonojo suoliuko” priešais Naująją rotušę. “Raudonojo suoliuko” akcija atkreipia dėmesį į “smurto prieš mergaites ir moteris” problemą ir yra kilusi iš Italijos. Tuo tarpu daugelyje miestų įrengti signalinės raudonos spalvos suoliukai, skirti atkreipti piliečių dėmesį į šią problemą.

Kartu su Techninių darbų Rheine (TBR) Kelių ir statybų skyriaus vadovu Martinu Forstmannu Rheine miesto lygių galimybių pareigūnė Gaby Beckmann dabar šį projektą įgyvendina ir Rheine – kaip šiuo metu daro daugelis lygių galimybių pareigūnų Šteinfurto rajone.

Miesto meras Dr. Peteris Lüttmannas pabrėžia, kad smurtas prieš mergaites ir moteris egzistuoja visur, visose socialinėse klasėse ir amžiaus grupėse: “Mums visiems sunku įsivaizduoti, kad tarp draugų, kaimynystėje ar darbe yra smurto artimoje aplinkoje aukų – bet pažvelkime į tai kartu kaip visuomenė!”

Prie raudono suoliuko pritvirtinta lentelė, atkreipianti dėmesį į pagalbos telefonu “Smurtas prieš moteris” teikiamas pagalbos paslaugas. Čia kiekviena moteris gali gauti nemokamą konsultaciją visą parą veikiančiu telefono numeriu 116 016 – tuo tarpu 18 kalbų.