Naujienos

Miesto stažuotojai Rheine susipažįsta su kitomis kultūromis

Tarpkultūriniai mainai Centro S. Antonio

Rheine.cpr. Kai susitinka skirtingos kultūros, paprastai tai būna įdomu ir neproblemiška. Tačiau kai įsižiūri atidžiau, kartais pastebi dalykus, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo keistoki ir kurių pats negali paaiškinti. Kai kurie buvę miesto administracijos praktikantai Rheine priėmė kvietimą į renginį Centro S. Antonio, Caritas tarpkultūrinių susitikimų centre Rheine. Renginys “Kultūrų patyrimas” yra dalis miesto administracijos Rheine darbuotojų aprūpinimo tarpkultūrine kompetencija. Vadovaujant miesto administracijos darbuotojai Johannai Miltrup Rheine ir Caritas asociacijos Rheine darbuotojui Kevinui Löcke’ui, dalyviams pirmiausia buvo surengtas seminaras tarpkultūrinės kompetencijos tema ir apmąstytas jų pačių suvokimas. Miltrup ir Löcke yra atsakingi už miesto migracijos ir integracijos koncepcijos Rheine veiklos sritį “tarpkultūrinis atsivėrimas” ir yra darbuotojų tarpkultūrinės kompetencijos skatinimo ekspertai. Po šios teorinės ekskursijos viskas tapo daug interaktyviau. Migracijos istoriją turintys savanoriai praturtino raundą savo patirtimi šia tema kaip savo kultūrų skleidėjai. “Greitojo susitikimo” metu dalyviai trumpuose pokalbiuose keitėsi nuomonėmis ir gavo įdomių žinių apie priešais sėdinčių žmonių gyvenimą.

Programą užbaigė bendra maisto gaminimo sesija. Migrantai atsinešė savo mėgstamų patiekalų ingredientų, o virtuvėje buvo gaminamas įvairus meniu. Kartu buvo gaminamos marokietiškos ryžių ir tuno salotos, afganistanietiška ryžių keptuvė su vištienos kariu ir marokietiškas pudingas su riešutais ir karamele, kuriuos ruošė patyrę migracijos patirties turintys žmonės.

Bendros vakarienės metu buvo pagilinti mainai ir užmegzti ryšiai. Visi dalyviai sutarė, kad tai buvo sėkminga ir spalvinga popietė. Johanna Miltrup ir Kevinas Löcke bei Rheine miesto administracijos mokymų vadovė Florentine Kühs-Sandmann norėtų pasiūlyti šį projektą kitiems mokymų metams Rheine miesto administracijoje.

Jei susidomėjote ir turite klausimų apie “Patirčių kultūrų” pasiūlymą, “Caritas” Migracijos ir integracijos tarnybos Rheine darbuotojas Kevinas Löcke yra kontaktinis asmuo, su kuriuo galima susisiekti telefonu 05971 862-328 arba el. paštu .