Naujienos

Visi “Born Dreams” kartu

Savivaldybė Borne kuria tinkamą Hertmės, Zendereno ir Borne aplinkos viziją. Šioje aplinkos vizijoje aprašoma, kaip, mūsų visų nuomone, turėtų atrodyti mūsų gyvenamoji aplinka. Todėl šį pavasarį per “Gimtosios svajonės dienas” savivaldybės Borne gyventojai pateikė savo nuomonę, unikalias idėjas ir rūpimus dalykus. Visų šių svajonių rezultatas dabar sudėtas į (internetinę) knygelę. Šią knygelę galima rasti ” Gimtųjų svajonių dienų” interneto svetainėje.

Daugiau nei aštuoni šimtai svajonių dabar sudaro aplinkos vizijos Borne pagrindą. Savivaldybė dabar pradės ją rengti. 2024 m. pradžioje vyks diskusijos su savivaldybės taryba įvairiomis temomis, tokiomis kaip judumas, tvarumas, kultūros paveldas, viešoji erdvė ir kt. Šių pokalbių rezultatai padės parengti aplinkos vizijos projektą, po kurio bus pradėta oficiali priėmimo procedūra. Aplinkos vizija yra dinamiškas procesas, todėl gali būti koreguojama dėl politikos pokyčių.

Aplinkosaugos įstatymas

Omgevingsvisie, kurią dabar rengia savivaldybė Borne, yra Omgevingswet (Aplinkos įstatymo), kuris įsigalios 2024 m. sausio 1 d., pasekmė. Šis įstatymas buvo sukurtas siekiant padidinti požiūrio į gyvenamąją aplinką nuoseklumą. Vietos pritaikymo galimybės ir geresnis bei greitesnis sprendimų priėmimas yra svarbiausi šio tikslo siekiai.

Darbo laikas viešasis langelis(iš anksto susitarus)

Pirmadienį: 12.30-20.00Nuo antradienio iki penktadienio: 9.00-12.30Trečiadienį: 9.00-16.30

Užsirašyti į susitikimą galima internetu per šią nuorodą arba paskambinus tel. 14 074.

Prašome susipažinti su visais dokumentais, pateiktais susipažinti skaitmeniniu būdu. Norėdami tai padaryti, siųskite el. laišką, nurodydami norimo peržiūrėti dokumento pavadinimą, adresu:. Tuomet atsiųsime jums prašomo dokumento pdf formatu.