Naujienos

Menas atgyja – balkono atidarymas Falkenhofe

„Salty Clouds“ am Treppenturm des Falkenhofes. Foto: Städtische Museen Rheine

Tai ryšys tarp žemės ir dangaus: menininkai Davidas Mannsteinas ir Maria Vill ant Falkenhofo muziejaus laiptų bokšto sukūrė nuotraukų koliažą “Sūrūs debesys”. Tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip debesis, atidžiau įsižiūrėjus pasirodo esanti druskos kristalų struktūra. Paveiksle žaidžiama su debesų, kurie atrodo tarsi pakibę ant žemės, lengvumu ir druskos, kurią iš žemės gelmių reikia iškelti didelėmis pastangomis, sunkumu.

Rugsėjo 24 d., sekmadienį, 16-18 val. pirmą kartą bus atidarytas Falkenhofo laiptų bokšto balkonas. Lankytojai galės išeiti, atsistoti viduryje druskos kristalų “debesies” ir nusifotografuoti su profesionaliu fotografu. Taip menas atgyja ir vis iš naujo inscenizuojamas. Įėjimas nemokamas. “Sūrūs debesys” yra vienas iš M. Vill ir D. Mannsteino, kurį pavadinimu “Paste Up History” iki spalio 15 d. galima pamatyti Miunsterlando regiono pilyse ir rūmuose septyniose vietose.

Vieša ekskursija po naują specialią parodą “Druska. Baltojo aukso istorijos iš Rheine” su parodos kuratore Christiane Kerrutt (kaina 5 Eur). Informacija: 05971 – 939 712.