Naujienos

Galiausiai į Miunsterį ir Diuseldorfą

Andrea Stullich (unten links) empfing die Gäste aus Leiria im Düsseldorfer Landtag.

Paskutinėje ekskursijoje kartu su vokiečių ir portugalų mokiniais jie kartu aplankė Miunsterį. Klemensas Šopkeris (Clemens Schöpker) vėl surengė labai asmenišką ekskursiją.

Miunsterio lankytinas objektas taip pat buvo LRV valstybinis muziejus.

Po svarbių Miunsterio istorinių paminklų, tokių kaip katedra ir Taikos salė (Friedenssaal), mokiniai turėjo keturias valandas, per kurias galėjo atidžiau apžiūrėti miestą, apsipirkti ar pavalgyti.

Paskutinę dieną Diuseldorfe svečiavosi mokiniai iš Rheines miesto dvynio Leiria. Valstybės parlamento CDU narė Andrea Stullich iš Mesumo skyrė daug laiko vizitui ir vedžiojo svečius po valstybės parlamentą. Plenarinių posėdžių salės tribūnoje, žemių spaudos konferencijų salėje ir “Kaffeeklappe” (taip vadinama užkandžių salė plenarinių posėdžių dienomis) buvo daug progų pasikalbėti apie parlamento narių politinį darbą, procedūras žemių parlamente ir, svarbiausia, apie užduočių pasidalijimą tarp federalinės ir žemių vyriausybių.

Vizitą lydėjo partnerystės asociacijos atstovas Klemensas Šopkeris (Clemens Schöpker). Iš Landtago jaunuoliai pasivaikščiojo iki Reino upės, o po to išvyko tiesiai į oro uostą ir grįžo į Portugaliją.