Naujienos

Naujas renginių kalendorius

Ganz schön salzig. Foto: Karin Brockmann

Praktinės programos visoms kartoms Falkenhofe ir Kloster Bentlage useume

Kartu su parodos “Druska. Baltojo aukso istorijos iš Rheine” Falkenhofo muziejuje, savivaldybės muziejai Rheine paskelbė naują renginių kalendorių, kuris galios iki metų pabaigos. Išbandyta programa skirta visoms kartoms, joje siūlomos praktinės programos ir ekskursijos Bentlage vienuolyno muziejuje, Druskos virimo ceche ir Falkenhofo muziejuje.

Šeimoms ypatingas patarimas – šeimų popietės druskos tema, ypač todėl, kad kiekvieną mėnesį šie renginiai gali būti siūlomi nemokamai: Falkenhofo muziejuje spalio 29 d. vaikai ir jų palydovai galės išbandyti tapybą druska ir akvarele, lapkričio 26 d. bus kuriami specialūs kristaliniai ir kūrybiniai objektai iš druskos, o gruodžio 17 d. pasakotojas nukels mažus ir didelius lankytojus į stebuklingą druskos pasakų pasaulį. Kartu šią dieną muziejaus studijoje lankytojai galės susikurti originalias namines knygas ir pasidaryti iš jų zigzaginius leporėlius arba susegti juos į reikiamą formą.

Antrąjį Advento sekmadienį, gruodžio 10 d., druskos dirbtuvėse ypač verta apsilankyti šeimoms, nes jų pačių pinami maži druskos krepšeliai ir raštuoti druskos maišeliai iš garuojančios druskos puikiai tinka mažoms dovanėlėms artimiesiems.

Įdomios papildomos informacijos apie druskos ekspozicijas taip pat galima gauti viešų ekskursijų metu, istorinėje paskaitoje apie akmens anglį kaip kurą ir spalio 21 d. renginyje “Spot on!”, kai Falkenhofo muziejuje pristatomi šviežiai restauruoti apie 1800 m. žemėlapiai ir planai.

O Bentlage vienuolyno muziejuje dar kartą galėsite pagilinti savo žinias ekskursijų metu ir taip dar labiau mėgautis apsilankymu “Vestfalijos galerijoje” ir vienuolyno istorijos kolekcija (08.10., 05.11., 03.12.23). Specialiai Rheine ir apylinkių mokykloms šį ketvirtį skirta speciali muziejinės edukacijos programa, skirta trims amžiaus grupėms, todėl Falkenhofo muziejus taip pat kviečia mokyklų klases aplankyti druskos ekspoziciją. Išsamią informaciją apie pasiūlymus rasite renginių kalendoriuje adresu www.Rheine.de/falkenhof; atspausdintą kalendorių, be kita ko, galima rasti savivaldybės muziejuose, rotušės informacijos skyriuje ir RTV biure. Informacija: 05971 – 939 711.