Naujienos

Keletas ašarų ištryško atsisveikinant

Clemens Schöpker erklärte die verschiedene portugiesischen Vorspeisen.

Ss mokiniai patyrė paskutinę dieną Rheine – grįžimas spalio pradžioje

Rheine. Atsisveikindami jie nubraukė keletą ašarų. Trečiadienį Portugalijos laisvalaikio centre 21 mokinys iš Leiria ir keturi jį lydintys mokytojai po savaitės viešnagės Rheine atsisveikino su juos priėmusiomis šeimomis ir ypač su jaunimu, su kuriuo jau spėjo susidraugauti. vizito šūkis buvo “Jaunimas kelyje į Europą”.

Pagal šūkį “Jaunimas kelyje į Europą” visi kartu patyrė įdomią ir įvairią programą, kurią Clemensas Schöpkeris surengė miestelio partnerystės asociacijai ir mokykloms. “Daugiausia dėmesio buvo skirta atrasti tai, kas ypatinga, ir atpažinti tai, kas mus sieja”, – sakė C. Schöpkeris, pasveikinęs gausiai susirinkusį jaunimą, o ypač priėmusius tėvus, didžiojoje laisvalaikio centro salėje. Organizatoriams buvo svarbu pažinti ne tik šeimų gyvenimą, bet ir miesto Rheine ir regiono gyvenimą.

Tačiau gatvės vakarėlyje jie, žinoma, kartu ir šventė. Druskos virimas, bendra maisto gaminimo popietė FBS ir Hipp-Hopp seminaras TV Jahn – tai tik keletas renginių, kuriais visi džiaugėsi ir entuziastingai dalyvavo. Viešnagę užbaigė ekskursija į Bad Bentheimo pilį.

Jaunuolių gidai iš Leiria (iš kairės): Lisete Pereira , Maria Lima , Maria Ramadas ir Toni Carreira.

Schöpkeris išreiškė ypatingą padėką priimantiems tėvams už jų norą savaitei priimti jauną svečią iš dvimiesčio. Jis sakė, kad gyvas dalyvavimas baigiamajame vakare buvo ženklas, jog jie norėjo aktyviai dalyvauti ir švęsti kartu su vaikais. Jie kartu praleido keletą malonių valandų, vaišindamiesi portugališkais patiekalais ir sočiu maistu iš kepsninės.

Ketvirtadienį, prieš išvykstant iš Diuseldorfo, portugalų darbotvarkėje buvo numatytas apsilankymas žemės parlamente. Landtago narė Andrea Stullich aprodė grupei parlamento rūmus ir pastatą, taip pat galėjo atsakyti į klausimus.

Savo ruožtu 21 jaunasis studentas iš Rheine ir apylinkių spalio pradžioje išskris į Leiria. Juos lydės Petra ir Jose Azevedo, kurie visą savaitę juos prižiūrės. Vokietijos ir Portugalijos mainai turi senas tradicijas: 2001 m. juos inicijavo Isabel Almeida ir Alfredas Franzas.

www.friendsineurope.com