Naujienos

Oras, triukšmas ir eismas (realiuoju laiku)

Leiria mieste galima nuolat gauti informaciją apie kvėpuojamo oro kokybę, nes miesto salose įrengtos lempos su jutikliais – tai sistema, kuri teikia duomenis apie temperatūrą, drėgmę, triukšmą ir eismą.

Kaip tai veikia?

Ši įranga realiuoju laiku perduoda informaciją į programinę įrangą, kurią galima peržiūrėti specialiuose tinklalapiuose (žr. toliau) ir kur ji pateikiama 5 spalvų modeliu, atitinkančiu 5 kokybės lygius.

Technologiškai vertinama atmosferos teršalų (CO, N02, O3, SO2, LOJ, KD1, KD10 ir KD2,5) koncentracija, matuojama temperatūra ir drėgmė, vėjo kryptis ir greitis, aplinkos triukšmas ir analizuojamas miesto eismas. Manoma, kad šie duomenys yra labai svarbūs kuriant strategijas, kuriomis siekiama sukurti tvaresnę teritoriją ir užtikrinti geresnę gyventojų gyvenimo kokybę.

Savarankiška apšvietimo sistema (šviestuvas) gamina energiją iš vėjo ir saulės, o būtent joje įmontuota baterija leidžia sumažinti energijos suvartojimą maždaug 84 %, palyginti su esamais šviestuvais, sugeneruoti 2,14 MWh per metus ir sumažinti išmetamo CO2 kiekį 0,39 tonos per metus.

Ryškumo reguliavimas reguliuojamas siekiant padidinti vairuotojų ir pėsčiųjų saugumą kelyje, nes jutikliai fiksuoja judėjimą aplinkoje ir leidžia reguliuoti ryškumą atsižvelgiant į paros laiką ir oro sąlygas.

Kur jie yra?

Be šio technologinio aspekto, žibintai integruoti į miesto salas, kuriose įrengti gatvės baldai, suoliukai ir gėlių dėžutės, sudarantys savotišką miesto komforto archipelagą ir (arba) taką.

Šios erdvės, kuriose taip pat galima rasti QR kodo nuorodą į kultūrinę informaciją apie savivaldybę, buvo sukurtos šiose vietose: Rotunda do Estádio, Arrabalde, Largo da Sé, Largo Cónego Maia, Largo Papa Paulo VI, Largo 5 de Outubro, Ponte Hintze Ribeiro, Rua Tenente Valadim ir Rua Roberto Ivens.