Naujienos

Kaip partnerystė tapo artima draugyste

Hilbrinkų šeima iš Borne ir Maybaumų šeima iš Rheine susipažino daugiau nei prieš 40 metų

Rheine/Borne. Prieš daugiau nei 40 metų Rolfas Maybaumas buvo savanorių ugniagesių komandos sekretorius Rheine. Toje pačioje įstaigoje Borne dirbo Fransas Hilbrinkas. Abu susipažino per pirmąjį abiejų ugniagesių komandų susitikimą. Tai buvo netrukus prieš tai, kai oficialiai buvo užtvirtinta abiejų savivaldybių giminystė.

Žinoma, Fransas su žmona Mike ir Rolfas su žmona Brigitte sekmadienį dalyvavo koncerte, skirtame 40-osioms susigiminiavimo metinėms paminėti.

Daugelyje proginių kalbų visada pabrėžiama, kad iš oficialių miestų susigiminiavimų dažnai užsimezga artima draugystė. Puikus pavyzdys – šių dviejų porų santykiai.

Maybaum kopė karjeros laiptais ugniagesių komandoje Rheine. Kelerius metus jis buvo miesto ugniagesių vadas, kol išėjo į pensiją. Hilbrinkas padarė tą patį ir galiausiai tapo Bornenser Blauröcke vadu.

Nuo pat pradžių tarp Maybaumų ir Hilbrinkų užsimezgė artima draugystė. Jie lankėsi vieni pas kitus, kartu keliavo po miestus, pavyzdžiui, į Berlyną ar Amsterdamą. Jie kartas nuo karto kartu praleisdavo atostogas Olandijos Teksel saloje.

Visada tik darna tarp vokiečių ir olandų? Net ir žaidžiant futbolą?

Brigitte ir Mike’as juokiasi: “Jie net norėjo kartu per televiziją žiūrėti paskutinio pasaulio futbolo čempionato finalą tarp Nyderlandų ir Vokietijos. Dėl gerai žinomų priežasčių tai neįvyko, nes abi rinktinės iškrito turnyro eigoje. Gali būti, kad bendras sielvartas dėl prasto futbolininkų pasirodymo sutvirtino abiejų porų draugystės ryšį.