Naujienos

Mokiniai sulaukia “karšto” priėmimo

Gruppenbild mit portugiesischen und deutschen Schülerinnen und Schülern und Gasteltern.

21 jaunuolis dalyvauja mainuose tarp susigiminiavusių miestų Rheine ir Leiria (Portugalija)

Rheine/Leiria. Šiek tiek “apverktinas pasaulis”. Rheine s mieste dvynyje Portugalijoje Leiria šiandien debesuota, 24 laipsniai šilumos. Rheine mieste saulė šviečia iš dangaus be debesų, o karštis – 31 laipsnis šilumos. Temperatūra, kuri 21 jaunuoliui ir jų palydovams labai primena namus.

Jie atvyko vakar, ilgai laukti jaunuoliai iš dvynių miesto Leiria. Keisdamiesi mokiniais iš Kaufmaniškių mokyklos, Dionizijos ir Koperniko gimnazijos, 21 jaunuolis ir jų palydovai iki kito ketvirtadienio įdomiai praleis laiką Rheine. Atsakomasis vizitas į Leiria vyks spalio mėnesį.

Moksleivių klausimų gali užduoti (iš kairės): Reinmundas Gausmannas, Fabianas Lenzas, Lisetė Perreira ir jos vyras Toni bei “vyriausiasis organizatorius” Klemensas Šopkeris (Clemens Schöppker) iš miestų partnerystės asociacijos valdybos.

Tradiciškai pirmąją dieną darbotvarkėje buvo numatytas priėmimas miesto rotušėje. Į rotušę svečius pakvietė mero pavaduotojas Fabianas Lenzas. Socialinių reikalų skyriaus vedėjas Reimundas Gausmannas supažindino su mokyklos ir jaunimo sritimis.

Galiausiai jie išvyko į rotušę. Iš čia jaunuoliai puikiai apžvelgė juos priėmusį miestą.