Naujienos

Gatvės vakarėlis su “Borne makes music

Die Gruppe „Born to pop“ beginnt mit dem Konzert ab 14 Uhr.

Keturi chorai iš Patnerštato koncertuoja sekmadienį nuo 14 val. Borneaikštėje.

Rheine. Tarptautinė popmuzikos klasika, šlageriai ir piratų dainos, W. A. Mozarto ir F. Schuberto kūriniai bei lengvosios muzikos klasika – sekmadienį 14 val. miesto centre turėtų būti kažkas kiekvienam muzikiniam skoniui: “Borne kuria muziką”. Minint 40-ąsias dvynių sutarties metines, dvynių asociacija Rheine pakvietė muzikos grupes iš Borne pasirūpinti muzikine pramoga sekmadienį Borneaikštėje vyksiančioje gatvės šventėje. Keturias valandas lankytojai galės mėgautis kava ir pyragais, dainuoti ir ploti kartu su muzika. Programą ves legendinės Miunsterio grupės “Sechszylinder” narys Rolandas Bušas (Roland Busch).

Tačiau pirmiausia renginį pradės dviejų susigiminiavusių miestų merai Janas Pierikas ir daktaras Peteris Lüttmannas. Jie atidarys renginį ir, pasveikinę svečius, supjaustys didelį jubiliejinį tortą. Tie, kurie ne visai gausiai vaišinsis, galės rinktis iš plataus asortimento. Bus daug kavos ir pyragų.

Vakarą pradės 25 narių grupė “Born to pop”. Jie dainuoja daugiausia anglakalbę popmuziką, tačiau repertuare yra ir nemažai olandiškų dainų, apimančių visą laikotarpį nuo 1970-ųjų iki šių dienų, nuo “Doobie Brothers” iki Lady Gagos, nuo Davido Bowie iki “Small Orchestra”. Keturių-šešių dalių vokalinės aranžuotės yra diriguojamos ir instrumentuojamos.

Melbuul’n Piratenkoor

“Melbuul’n Piratenkoor” 2024 m. švenčia 25-erių metų jubiliejų. Jis koncertuoja visame Borne, dabar taip pat ir Rheine. Jie taip pat grojo Nordhorne, Vilhelmshafene, Bremerhafene ir Paderborne. Persirengę tikrais piratais, jie atlieka olandiškas dainas, taip pat angliškas ir vokiškas dainas bei šantažus.

Moterų choro “Cantabile” repertuare yra lengvosios klasikos ir lengvosios muzikos klasikos kūrinių. Cantabile” yra “Kulturhuis De Bijenkorf” muzikos mokyklos skyriaus choras. Neseniai jis atšventė 25-erių metų sukaktį.

Kiekvieną pirmadienio vakarą 25 entuziastingi “Borns Kleinkoor” vyrai susirenka dainuoti įkvepiančiai vadovaujant dirigentui Bramui van der Beekui. Per daugiau nei 75-erius gyvavimo metus jie sukaupė didelį ir labai įvairų repertuarą. Kasmet rengiamas kalėdinis koncertas, kuris paprastai vyksta Oude Kerk bažnyčioje Borne. Be to, “Borns Kleinkoor” siūlo gausų muzikos pasirinkimą bizantiškoje atmosferoje.

Šiais metais daugiausia dėmesio skiriama kiek lengvesnio stiliaus muzikai, kur melodinė linija dažniausiai skamba antraisiais tenorais. Klasikinis repertuaras taip pat nėra apleistas, nes choras mielai dainuoja Šuberto, Haidno ir Mocarto kūrinius.

Dvynių asociacija tikisi sulaukti daug svečių iš Borne, svečių iš Trakai ir mainų studentų iš Leiria. Renginys baigsis apie 18 val.