Naujienos

Leiria savivaldybė pradeda kampaniją, skirtą nuo gaisrų nukentėjusioms teritorijoms apželdinti mišku

Leiria savivaldybė, bendradarbiaudama su Arrabalo ir Karanguejeiros parapijų tarybomis, pradeda kampaniją, kurios tikslas – apželdinti nuo šią savaitę kilusių gaisrų nukentėjusias teritorijas.

Kampanija “Atkurk mišką” (Reforest Leiria ) siekiama padėti pasodinti medžius 440 hektarų miško plote, kurį sunaikino gaisrai, dėl kurių į atmosferą pateko apie 3200 tonų CO2.

“Užuot apžvelgus ar apgailestavus dėl gaisrų padarytų nuostolių, svarbu jau dabar žvelgti į ateitį ir pradėti dirbti, kad būtų atkurtos nukentėjusios teritorijos”, – teigia Leiria meras Gonçalo Lopesas, pridurdamas, kad tiek savivaldybė, tiek vietos tarybos yra labai pasiryžusios vykdyti šią kampaniją, kurios metu pirmiausia reikės nustatyti nukentėjusių žemių savininkus, kad būtų galima apibrėžti būdus, kaip jiems būtų galima padėti.

Artimiausiomis dienomis bus nustatytos kampanijos įgyvendinimo sąlygos, visų pirma bus apibrėžtos rūšys, kurioms gali būti taikoma kampanija.

Nuo gaisrų nukentėjusių sklypų savininkai, norintys dalyvauti šioje kampanijoje, gali kreiptis į savivaldybę el. paštu .

Informacija apie miško atkūrimo veiksmus ir būdus, kuriais jie gali dalyvauti, bus paskelbta tinkamu laiku.