Naujienos

Miesto taryba pritaria sporto ir vaikų centro sprendimui Borne-West

Antradienį (liepos 11 d.) Borne savivaldybės taryba patvirtino naują sporto centro ir vaikų centro Borne-West planą. Savivaldybės taryba taip pat pritarė laikinoms sporto patalpoms. Dabartinėje ‘t Wooldrik vietoje įsikurs naujasis sporto centras, o vaikų centras įsikurs Anemoon. Vaikų centre įsikurs Jan Ligthartschool, pradinė mokykla ‘t Oldhof, vaikų priežiūros įstaiga “Duimelot” ir fondo “Kids Vooruit” ir Brigantijn klasė “Samen naar school”.

Tarybos narys Vermorkenas: “Labai džiaugiuosi tarybos susitarimu. Patvirtinus šį planą, dabar galime imtis veiksmų, kad Borne-West būtų pastatyti ateities sporto ir švietimo objektai. Griežtai kontroliuosime šį procesą, kad galėtume kontroliuoti pasirinkimus ir išlaidas, patiriamas vėlesniais etapais. Taip tikimės kuo greičiau pereiti prie įgyvendinimo.”

Apie sporto centrąSiekiant išvengti rizikos, sporto centras bus atskirtas nuo plaukimo baseino, sklype sukuriant du fizinius pastatus. Baseinas, žinoma, bus išsaugotas ir jam bus įrengtas naujas įėjimas. Dėl didelių renovacijos sąnaudų ir didelių priežiūros bei eksploatavimo išlaidų 2 salė bus nugriauta, kai bus baigtas statyti naujasis sporto centras. Naujasis sporto centras bus išdėstytas taip, kad į jį būtų galima patekti iš visų pusių.

“Šiuo metu pradedama architekto atranka. Projektavimo procesas prasidės rugsėjo mėnesį. Šiame procese aktyviai dalyvaus sporto asociacijos. Tikimasi, kad po 2026 m. vasaros bus galima pradėti eksploatuoti naująjį sporto centrą.” tęsė patarėjas Vermorkenas.

Naująjį sporto centrą sudarys dvi didelės sporto salės, paplūdimio salė, sporto kavinė ir kitos erdvės, pavyzdžiui, fizioterapijos, šokių ir kovos menų salė.

Vaikų centrasVaikų centro Anemoon statytojas – Brigantijn. Tai reiškia, kad “Brigantijn” užsako architektą, organizuoja konkursą, skiria rangovą ir yra rangovo užsakovas.

Laikinos patalpos sportui Kol bus galima pradėti naudoti naująjį sporto centrą, pūslės salė (vadinamasis kupolas) ir toliau laikinai tarnaus sportininkams kartu su sale Nr. 2. Pūslės salė nebus nupirkta; iki to laiko savivaldybė ir toliau nuomosis pūslės salę. Dar šiais metais pūslės salė gaus naujas sporto grindis. Taip pat bus dirbama prie geresnių persirengimo ir sanitarinių patalpų pūslės salėje.

2 salė ir greta esanti sporto salė bus atnaujintos, kad ateinančiais metais būtų galima gerai ir saugiai sportuoti. Ten taip pat sugrįš riboto dydžio sporto baras ir bus įrengta sandėliavimo vieta visai įrangai, kuri šiuo metu laikoma salėje.

Lauko erdvė taip pat bus atnaujinta. Jau įrengta futbolo aikštė. Neseniai buvo sumontuoti vartai, tad nuo šiol čia Born jaunimas vėl galės spontaniškai žaisti futbolą.