Naujienos

Vriendenweg jungia miestus dvynius

Rheine/Borne. Puikus oras, puikūs įspūdžiai 65 kilometrų trasoje, nuostabus priėmimas Olandijos mieste dvynyje Borne – savaitgalį vykusiam galutiniam “Vriendenweg” kelio atidarymui (beveik) viskas tiko. Dvynių asociacija kartu su Dvynių komitetu parengė maršrutą Borne ir pateikė jį kaip elektroninę bylą. Ta proga šiemet buvo minimos 40-osios Rheine ir Borne partnerystės metinės. O 45 žmonių grupei iš Rheine surengus dviračių turą, “Vriendenweg” oficialiai išlaikė savo “ištvermės išbandymą”.

“Vriendenweg” “tėvai”: Nico Gosselt iš Borne (l.) ir Engelbert Nagelschmidt iš Rheine. Jie sukūrė naujus dviračių maršrutus tarp miestų dvynių.

Šeštadienį 9 val. ryto grupė pajudėjo iš turgaus aikštės. Dviračių atstovas Engelbertas Nagelschmidtas ir jo pagalbininkai iš ADFC Rheine ėmėsi saugiai vadovauti ir lydėti kelionę. “Tai buvo profesionalu ir užtikrino, kad kelionė vyktų sklandžiai”, – sakė klubo pirmininkas Reineris Wellmannas (Reiner Wellmann), gyrė ADFC komandos paramą.

Po pirmojo sustojimo prie Rabenbaumo Samerotte ekskursija tęsėsi į geologinį muziejų po atviru dangumi Gildehaus, kur buvo atliktas pirmasis poilsis ir dalyviai pasistiprino tolesnei kelionei. Apie 13.30 val. buvo pasiektas sutartas susitikimo taškas netoli Oldenzaalio Švento Plechelmo bazilikos. Ten Rheinens pasitiko trys partnerių komiteto nariai Borne. Jie lydėjo Rheinenserus gražiais takeliais iki Borne. Ten, kaip Melbuul’n Dagn, miesto trasoje vyko visos šalies bėgikų ir dviratininkų universalios varžybos. Taigi dviratininkų grupę reikėjo nuvesti aplink trasą į miestą dvynį. Jaunimo centre išalkusiems žingsniuojantiems riteriams buvo paruoštas pietų užkandis. Ten Rheinens galėjo šiek tiek atsipalaiduoti po 65 kilometrų važiavimo ir pasistiprinti likusiai dienos daliai.

Vėliau Rheinensneriai pasivaikščiojo po Borne, kuriame tądien netrūko pramogų ir šurmulio. Vakare didžiausia grupė autobusu grįžo į Rheine. Kai kurie dalyviai mieliau rinkosi kelionę traukiniu iš Hengelo. O “kietasis branduolys”, kurį sudarė 15 žmonių aplink ADFC gidus, liko nakvoti Borne, kad sekmadienio rytą galėtų pradėti kelionę atgal dviračiais. Sustoję prie Lonneker Mühle ir Drilandsee, 16 val. visi saugiai grįžo į Rheine, nors prieš pat Rheine smarki liūtis privertė dar kartą sustoti.

Kelionės metu ir pačiame Borne paaiškėjo, kad daug Rheineninkų jau važiavo šiuo taku vasaros mėnesiais. “Taigi “Vriendenweg” puikiai atlieka savo svarbiausią užduotį – dar glaudžiau sujungti du susigiminiavusius miestus ir jų gyventojus”, – apibendrino Reineris Wellmannas. www.friendsineurope.com