Naujienos

Gyventojų dalyvavimas atnaujinant vietos transporto koncepciją pasitelkiant idėjų žemėlapį

Rheine. Savivaldybės transporto tarnybos Rheine organizacinė struktūra bus peržiūrėta dar kartą.

Atsižvelgiant į tai, bus išbandytas 2020 m. tarybos patvirtintas paslaugų aprašymas.

Vietinio transporto koncepcijoje, be kita ko, bus apibrėžti maršrutai, dažnumas ir stotelių tankis.

Atnaujinant dabartinę vietinio transporto koncepciją taip pat gali tekti atsižvelgti į pokyčius, susijusius su varomosiomis transporto priemonėmis, arba į kitus teisinius reikalavimus dėl autobusų. Be to, galima pasinaudoti galimybe apsvarstyti naujus miesto transporto aspektus. Tai, be kita ko, apima ir komercinių zoninių linijų, kurių konkursai buvo paskelbti su 2019 m. paslaugų specifikacijomis, ir vakarinio piko valandos paslaugų įvertinimą. Šios papildomos paslaugos įvertinimas dar nebuvo atliktas, nes pandemija “Corona” leido sugrįžti į normalią padėtį tik maždaug metams. Įvertinimas bus atliktas iki koncepcijos parengimo.

Kad atnaujinant vietinio transporto koncepciją būtų atsižvelgta ir į Rheine miesto gyventojų siūlymus, yra galimybė tiesiogiai teikti idėjas ir pasiūlymus per “Idėjų žemėlapį Vietinio transporto koncepcija”, kuris yra viešai prieinamas Rheine miesto tinklalapyje (www.Rheine.de). Su šia idėjų kortele bus galima dirbti artimiausias 2 savaites. Be to, pasiūlymus taip pat galima pateikti raštu miesto 5 , planavimo ir statybos skyriui Rheine pašto adresu

Kitais planavimo etapais vietinio transporto koncepcija bus patvirtinta politinėse institucijose, kad šiuo pagrindu būtų galima vėl skelbti konkursą dėl vietinio transporto Rheine. Siekiama, kad veikla pagal atnaujintą vietinio transporto koncepciją būtų pradėta vykdyti 2025 m. viduryje.