Naujienos

Zoologijos sodo draugai spaudžia mokyklos stalą

Schön eingefügt in die Umgebung wurde die neue Zopschule.

Po “Corona” pertraukos asociacijos “NaturZoo” valdyba penktadienio vakarą vėl pakvietė narius į susitikimą. Sužinoti apie naujausius asociacijos pokyčius atvyko 100 susidomėjusiųjų.

Pirmininkas Georgas Friemel-Brüggemannas (l.) ir zoologijos sodo direktorius Achimas Johanas pasveikino narius įėjimo zonoje.

Šiais metais daugiausia susidomėjimo sulaukė naujoji zoologijos sodo mokykla. Zoologijos sodo direktorius Achimas Johanas (Achim Johann) priminė, kad senosios zoologijos mokyklos pastatas buvo taip smarkiai paveiktas medienos kirmėlių, kad jo nebebuvo įmanoma renovuoti. Naujasis pastatas buvo pastatytas toje pačioje vietoje, jame įrengtos naujausios technologijos ir pritaikyti naujausi zoologijos sodo mokymo standartai.

Taigi nariai galėjo keliomis grupėmis “spausti mokyklos stalus” ir susipažinti su šiuo objektu. Ne tik senosios kreidos lentos nebeliko, ją pakeitė moderni “baltoji lenta”. Baltosios lentos yra klasikinės lentos tęsinys ir priklauso šiuolaikinei klasei. Jos turi tokių lentos privalumų, kaip lengvas nuvalymas, magnetinis sukibimas ir labai ilgas patvarumas. Be to, baltosios lentos taip pat naudojamos kaip projekcinis paviršius švieslentėms ir suteikia galimybę detaliau žymėti.

Lankytojai taip pat galėjo pasigrožėti šviesą skleidžiančia daugiafunkcine patalpa. Ateityje čia bus įrengta ir terariumų ekspozicija, kuria galės naudotis visi zoologijos sodo lankytojai. Šiuose kambariuose bus vaizdžiai perteikiama ypač biologinės įvairovės raidos tema.

Kaip ir visur statybų srityje, iškilo daug problemų, dėl kurių teko gerokai vėluoti, aiškino Johanas. Todėl kol kas neįmanoma nustatyti naujosios zoologijos mokyklos atidarymo datos.