Naujienos

Jubiliejinių metų paskutinis spurtas

An Christi Himmelfahrt radelten die Freunde aus Borne nach Rheine. Am 26. August geht es von Rheine aus nach Borne.

Kelionė dviračiais į Borne – Chorai turgaus aikštėje – Veiksmai gatvės šventėje

Rheine. Bernburg, Borne, Leiria, Trakai – Per ateinančias aštuonias savaites miestų dvynių asociacijos Rheine narių darbotvarkėje numatyti kontaktai ir susitikimai su visais keturiais Rheine miesto dvynių partneriais. Valdyba jau baigė planavimą ir informaciniame laiške pakvietė narius į renginius.

Kol kas su 50 dalyvių iš Rheine. Rugpjūčio 26 d. iš Rheiner pusės vyks Vriendenweg tarp Rheine ir Borne inauguracija. Po to, kai Bornens buvo svečiai kepsninėje miesto parke Kristaus Žengimo į dangų dieną su didesne dviratininkų grupe, dabar Rheinens, vadovaujami Engelberto Nagelschmidto ir pagalbininkų iš ADFC, važiuos į Melbuul’n Daagn Borne. Dvynių mieste Rheinenser bus pasveikinti 14 val. po maždaug penkias valandas trukusio važiavimo dviračiais, kuris yra didžiojo renginio dalis. Vakare grįžimui bus paruoštas autobusas su dviračių priekaba. Kai kurie taip pat pasirinko grįžti traukiniu iš Hengelo. Didesnė grupės dalis nakvos Borne ir kitą dieną pradės kelionę namo pietine Vriendenweg dalimi.

Svarbiausias renginių, skirtų partnerystės su Borne 40-mečiui paminėti, akcentas – renginys “Borne makes music” rugsėjo 10 d., gatvės šventės sekmadienį, nuo 14 val. Borneaikštėje. Prie kavos staliuko aikštėje priešais rotušę grupės “Borns Kleinkoor”, “Melbuul’n Piraten Koor”, “Born to pop” ir “Cantabile” pasiūlys maždaug keturias valandas truksiančią programą scenoje.

Rugsėjo pradžioje 20 mokinių grupė iš Portugalijos susigiminiavusio miesto Leiria 14 dienų lankysis Rheine. Jaunuoliai bus apgyvendinti juos priimančiose šeimose. Informatyvi socialinė programa supažindins svečius iš Pietų Europos su Rheine ir Miunsterlando regionu.

Susitikimai, keitimasis nuomonėmis, taip pat pasiūlymai dėl tolesnio darbo – tai pagrindinis dėmesys grilio vakarui, kuris vyks rugsėjo 2 d. 17 val. centro “S. Antonio” teritorijoje, esančioje Wibbeltstraße gatvėje. Šis draugiškas renginys jau daugelį metų yra labai populiarus tarp narių. Juo siekiama ne tik dirbti mainų ir tarptautinių susitikimų srityje, bet ir skatinti bendravimą asociacijos viduje.

Pirmąjį spalio savaitgalį Rheine vyksta Rheine-Bernburg-dienos. Miestas ir Dvynių asociacija laukia delegacijos iš Bernburg. Pirmą kartą kaip merė atvyks pirmoji moteris, vadovaujanti miestui, Silvia Ristow. Programa dar rengiama. Tačiau vienas svarbiausių renginių bus piliečių piknikas Bernburgaikštėje prie rotušės.

Gatvės šventės savaitgaliui Dvynių asociacija turi svečių iš Trakai. Nijolė Miškinytė ir Jonaus Kriaučiūnas, kurie 1990-aisiais daug prisidėjo prie partnerystės kūrimo ir įtvirtinimo, pasitraukia iš aktyvios veiklos. Dvynių asociacijos valdyba kartu su Rheine miestu nori dar kartą pagerbti juos už nuopelnus per nedidelę ceremoniją Salzsiedehauze. TrakaiTaip pat bus pakviesti gausūs bendražygiai, kurie per dešimtmečius dirbo su abiem vyrais.