Naujienos

Tatüüü, tataaaa – ugniagesių komanda jau čia!

Das Spezialsternstündchen am vergangenen Freitag bot nicht nur für die kleinen Zuhörerinnen und Zuhörer einen tollen Einblick in die Arbeit der Feuerwehr.

Specialios žvaigždžių valandos miesto bibliotekoje bendradarbiaujant su ugniagesiais Rheine

Rheine. Tiesą sakant, didieji vartai į miesto bibliotekos darbuotojų automobilių stovėjimo aikštelę visada lieka uždaryti. Tačiau praėjusio penktadienio popietę jie buvo plačiai atverti – dėl rimtos priežasties: Denisas Sterthausas iš gaisrinės Rheine turėjo turėti galimybę įvažiuoti į kiemą su didžiuoju gaisriniu automobiliu. Ir jis sutiko dideles, smalsias vaikų akis. Į ypatingą žvaigždžių valandą laikinojoje bibliotekoje atėjo daugiau nei 100 mažų ir didelių svečių. Buvo galima daug ką sužinoti: Ką iš tikrųjų visą dieną veikia ugniagesiai, kokią įrangą ir medžiagas reikia vežti tokiu automobiliu ir kodėl kilus gaisrui negalima bendrauti per “WhatsApp”? Ir kas iš tikrųjų gali pasakyti, kiek vonių vandens telpa į gaisrinį automobilį?

Laikydamasi temos, savanorė skaitytoja Margarete Gude skaitė apie Fips iš knygos “Fips Feuerwehr”. Mažas gaisrinis automobilis, kurio gailisi didesni automobiliai, nes jis toks mažas. Tuomet, kilus miško gaisrui, Fips gali parodyti, iš ko ji padaryta. Ji atvyksta į gaisro vietą, o kiti automobiliai jai yra per dideli.

Po pasakos, kaip visada, vaikai galėjo pasiimti po blizgančią žvaigždutę į savo skaitymo knygelę. Šį kartą buvo ir mažų sagių, ant kurių, žinoma, pagal progą buvo pavaizduotas gaisrinis automobilis.

Apie 16 val. viskas baigėsi ir po įdomios, jaudinančios ir labai ypatingos žvaigždėtos valandos vėl užsidarė didieji vartai į kiemo automobilių stovėjimo aikštelę.