Naujienos

Sekmadienį miesto parke muzikuoja Strauhspier ir šančių choras Rheine

Der Shantychor tritt am Sonntag im Stadtpark auf.

Rheine. Sekmadienį, 2023 06 25, Stadtparke gyvai gros du ansambliai. Šį sekmadienį Stadtparko koncertų programos pirmoje dalyje – grupė Strauhspier, gerai žinoma Rheine.

Grupė “Strauhspier”

14.00 val. trio žengs prieš publiką ir surengs pusantros valandos trukmės koncertą Stadtparke Rheine. 1991 m. kultūros premijos laureatai nekantriai laukia koncerto savo gimtinėje. Strauhspieriui patinka žemaičių vokiečių kalba ir muzikavimas. Jie jungia kartas tarpusavyje. Savo dainose Strauhspier dainuoja apie kasdienę tragikomišką banalybę, tai yra: meilę, geismą ir kale. Jie yra tas šiaudas, už kurio griebiasi visi, nenorintys leisti žemaičių vokiečių kalbai numirti!

Nuo 16.30 val. nuotaiką Stadtparke kurs šančių choras Rheine 2013 e.V. “Džiaugiamės, kad pagaliau vėl galėsime čia koncertuoti”, – sako choro pirmininkas Stephanas Prinzmeieris. Kasmet ansambliai ir chorai, taip pat vokalistai solistai ir instrumentalistai kviečiami dainuoti ir muzikuoti savo bendrapiliečiams tradiciniame miesto koncertų cikle “Stadtparkkonzerte” Rheine.

Šančių choras Rheine, šiemet švenčiantis 10-ąsias veiklos metines, publikai atlieka gerai žinomų šančių ir jūros šlagerių mišinį. “Mes esame pasiruošę visiems triukams! Mums svarbu, kad mūsų džiaugsmas nuo scenos sklistų į žiūrovus”, – praneša Prinzmeieris. Nuo pasirodymų Rheine iki didžiųjų scenų Hamburgo uosto festivalyje ir Nyderlanduose – šančių choras jau spėjo pasirodyti. “Su vėju burėse ir jėga balsuose mes jau nemažai nuveikėme”, – didžiuodamasis sako choro pirmininkas. “Tačiau mūsų gimtasis uostas vis dar yra mūsų mėgstamiausia vieta”.

Stadtpark koncertai vyksta kas antrą ir ketvirtą sekmadienį nuo gegužės pabaigos iki rugpjūčio pabaigos Stadtparke Rheine. Įėjimas nemokamas. Muzikos galite klausytis prie kavos puodelio Stadtparkrestorane. Miesto parko koncertus organizuoja miesto kultūros tarnyba Rheine. Organizuojant koncertus miestui padeda “Schürmann Catering und Eventmanagement” ir “Stadtparkverein” Rheine. Visą koncertų programą ir daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.Rheine.de/stadtparkkonzerte.