Naujienos

Senasis geležinkelis naujame spindesyje

Hofzwerge e. V. dienos centro ir Caritas Emstor dirbtuvių bendradarbiavimas

Rheine.cpr. dvejų metų Malte ir Henrikas garsiai šaukiasi pagalbos Hofzvergės dienos centre. Jie nori pastatyti medinį geležinkelį ir niekaip nepavyksta. Greitai apima nusivylimas. Jie buvo suplanavę lenktyniauti vienas su kitu su savo traukinukais. Žinoma, jie greitai randa pagalbą ir laimingai pradeda savo žaidimą. Mokytojai kilo mintis, kad jie gali sumontuoti traukinį ant medinės lentos ir iš karto pradėti žaidimą!

Tėvui dirbant Caritas Emstor dirbtuvėse, esančiose profesinio mokymo srityje, kilo mintis ką nors nuveikti kartu. Jaunuoliai profesinio mokymo srityje gali dirbti kūrybinį ir rankų darbą, taip pat siekti tam tikrų vystymosi tikslų. Be to, projektinis darbas pasitarnauja geram tikslui, sako Markusas Döpkeris, Caritas Emstor dirbtuvių vadovas. Kūrybingi žmonės su dideliu susidomėjimu ir atsidavimu imasi darbo. Dekoratyvinė lenta meniškai sukurta dažais, tada prie jos buvo pritvirtinta geležinkelio sistema, įskaitant stotį ir tiltus. Jie matavo, gręžė ir prisukinėjo. Pasak profesinio mokymo srities Caritas Emstor dirbtuvių dalyvių grupės vadovo Martino Buhlio (Martin Buhl), akivaizdu, kad jiems buvo labai smagu kurti šį projektą Hofzwerge Dutum e.V. dienos centro vaikams.

Dienos centro vaikai yra labai entuziastingi ir užkariauja sukurtą žaidimą nauju spindesiu. Džiaugsmas didelis iš visų pusių. Asmeniniu priėmimu, tortu ir linksmu dainavimu Hofzvergės dienos centras padėkojo Caritas Emstor profesinio mokymo skyriaus dirbtuvių darbuotojams už puikų bendradarbiavimą.