Naujienos

“Cantus Reni” ir akordeonų orkestras “Schüttorf” sekmadienį Stadtparke

Rheine. Kaip malonu sekmadienio popietę derinti kavos ir pyrago gėrimą su gyva muzika Rheinemiesto parke. Antrąjį šių metų Stadtparko koncertą pradės moterų choras “Cantus Reni” jau šį sekmadienį, 2023 06 11, 14 val. Šią popietę choras pasiūlys spalvingą pavasarį atitinkantį melodijų, daugiausia vokiečių kalba, derinį. Joje kalbama apie meilę, taiką ir džiaugsmą. Šiais metais “Cantus Reni” švenčia choro 40 metų jubiliejų ir šiam jubiliejui sukūrė bei aranžavo dainą apie mūsų miestą Rheine. Šią dieną jie patiria tikrą premjerą, nes Rheine daina pirmą kartą dainuojama prieš klausytojus miesto parke.

Mišraus amžiaus grupė, kurioje šiuo metu dainuoja 36 dainininkai, kai kurie iš jų su grupe dirba nuo pat jos įkūrimo 1983 m., nori perteikti vieną dalyką – kad dainavimo džiaugsmas persiduoda klausytojams. Vadovaudamasi šūkiu “Mes visi esame Cho(h)r – kiekvienas balsas svarbus”, “Cantus Reni” maloniai kviečia į sekmadienį Stadtparke vyksiantį koncertą. Koncertas baigsis apie 15.30 val.

Po jo Stadtparke svečiuosis Šüttorfo akordeonų orkestras Rheine. Nuo 16.30 iki 18 val. jie atliks daugybę populiarių melodijų iš miuziklų, kino filmų muzikos ir įvairiausių gerai žinomų hitų iš savo repertuaro. Į programą įtrauktos melodijos iš miuziklo “Grease”, filmų “Rocky” ir “Dirty Dancing”, taip pat didieji Boney M., Gilbert Becaud, Toto ir Coldplay hitai. Ypač įdomi “Izraelio siuita Nr. II”, kuri eilinį kartą parodo, kad akordeonas gali skambėti ir “visai kitaip”.

Šiandieninį akordeonistų orkestrą “Schüttorf” pavadinimu “Harmonika-Freunde Schüttorf” 1953 m. spalio 11 d. įkūrė 5 muzikos idealistai, tarp kurių daugelį metų dirigavo Günteris Worbsas. Pirmasis viešas koncertas įvyko 1955 m. balandžio 16 d. Tolimesniuose koncertuose įvairios programos skambėjo įvairiomis sudėtimis – nuo akordeonistų dueto iki viso orkestro. Vėlesniais metais grupė išaugo iki 17 narių. Ypatingas orkestro istorijos įvykis neabejotinai buvo dalyvavimas Pasauliniame armonikos festivalyje Liucernoje (1964 m.). Čia susitiko 540 orkestrų su daugiau kaip 6000 atlikėjų iš 21 šalies.

Nuo 2006 m. Šüttorfo akordeonų orkestrui muzikuoja muzikos mokytoja Ellen Ütrecht, kuri prieš studijas taip pat aktyviai grojo. Šiuo metu akordeonų orkestrą sudaro apie 30 aktyvių muzikantų. Visi norintys aktyviai dalyvauti akordeonų orkestro veikloje yra labai laukiami. Informaciją apie kontaktus ir repeticijas galima rasti adresu www.akkordeonorchester-schuettorf.de.

Koncertai vyksta kas antrą ir ketvirtą sekmadienį nuo gegužės pabaigos iki rugpjūčio pabaigos Stadtparke Rheine. Įėjimas nemokamas. Kavos ir gėrimų taip pat galima paragauti Stadtparkrestorane. Stadtparkkonzerte rengia miesto kultūros tarnyba Rheine. Miestui organizuoti padeda “Schürmann Catering und Eventmanagement” ir “Stadtparkverein” Rheine. Visą koncertų programą ir daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.Rheine.de/stadtparkkonzerte.