Naujienos

Karas Ukrainoje šiek tiek aptemdė nuotaiką

Delegacija iš Rheine lankosi vasaros festivalyje Lietuvos mieste dvynyje Trakai

Trakai/Rheine. Savaitgalį Lietuvos miestas Trakai su daugybe svečių iš visos šalies ir draugiškų miestų atstovų šventė vasaros šventę. Pagrindinis renginio akcentas buvo įspūdingas lazerių šou virš Galvės ežero, o vakare puikų foną kūrė istorinė Burgio sala.

Tačiau vos už kelių šimtų kilometrų Ukrainoje vykstantis baisus karas taip pat buvo šio susitikimo tema, nors ir prabėgomis. Sekmadienį vykusiame priėmime TrakaiUkrainos dvynių miesto atstovas Ivano Frankiwskas dramatiškais žodžiais apie tai kalbėjo: “Mūsų šalyje siaučia baisus karas, baisiausias karas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Mes kovojame už taiką ir demokratiją. Mes ir toliau kovosime, išgyvensime ir laimėsime šį karą”, – sakė jis, sulaukdamas gausių svečių plojimų.

Penktadienį Trakai miestas savo svečius pasitiko pasiplaukiojimu laivu po Galvės ežerą. Šešių susigiminiavusių miestų atstovus linksmino džiazo grupė Trakai. “Mūsų partnerystė – tai tiltas į jūsų šalis”, – savo kalboje sakė Trakaimeras Andrius Satevičius.

Šeštadienio ryto akcentu tapo tradicinė eisena su susigiminiavusių miestų delegacijomis nuo rotušės iki festivalio scenos priešais Inselburgą. Į Trakai iš Rheine atvyko mero pavaduotojas Fabianas Lenzas, pirmininkas Reineris Wellmannas ir jo atstovė Irja Erben. Šeštadienį buvo užtvertas visas miestelis, nes į tradicinį renginį į Trakai atvyko daugybė lankytojų iš visos šalies.

Tačiau absoliučiu akcentu tapo vėlyvą šeštadienio vakarą vykęs lazerių šou Inselburgo pilies fone. Jau kurį laiką Trakai miestas susilaiko nuo fejerverkų, daugiausia dėl ekologinių priežasčių, taip pat karo Ukrainoje fone, kuris nuolat lydi Lietuvą, turinčią sieną su Baltarusija ir Rusijos Kaliningrado anklavu. Scenoje priešais pilį visą vakarą koncertavo Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždės, o ypač entuziastingai šventė jaunieji žiūrovai.

Parade dalyvavo ir miesto mero pavaduotojas Rheine, Fabianas Lenzas.