Naujienos

Nauja dienos centrų ir miesto bibliotekos edukacinė partnerystė

Schon Kindergartenkinder an Bücher heranzuführen – das ist eines der Ziele der neuen Bildungspartnerschaft.

Rheine. Rheine Bendradarbiaujant dviem vaikų dienos centrams “Kinderland Isselstraße” ir “Kinderland Nienbergstraße” bei savivaldybės bibliotekai, bus skatinamas klausymasis ir kalbų mokymas, taip pat skaitymo garsiai ir pasakojimo džiaugsmas.

RheinePraėjusį ketvirtadienį skyriaus vadovas Raimundas Gausmannas (Raimund Gausmann) kartu su dienos centro “Kinderland Isselstraße” vadove Anika Hopley (Anika Hopley), dienos centro “Kinderland Nienbergstraße” vadovu Frederiku Feyeriu (Frederik Feyer) ir laikinai einančia savivaldybės bibliotekos vadovės pareigas Kirsten Deters (Kirsten Deters) pristatė naujos švietimo partnerystės pobūdį ir mastą.

Pagal naująjį bendradarbiavimą auklėtojai ir vaikai gaus nemokamus bibliotekos abonementus. Vaikai su auklėtojomis reguliariai lankysis savivaldybės bibliotekoje ir galės savarankiškai naudotis paveikslėlių knygomis ir kitomis žiniasklaidos priemonėmis. Be to, biblioteka parengs individualius žiniasklaidos priemonių paketus vaikų dienos centrams. Taip pat planuojami skaitymo užsiėmimai ir vaikų teatras. Be to, dienos centrų specialistai galės naudotis aktualia ir įvairia specializuota literatūra.

Šiuo metu atliekamas Tarptautinis pradinių mokyklų skaitymo tyrimas, sutrumpintai vadinamas Igloo tyrimu, rodo, koks svarbus yra skaitymo skatinimas. Šio tyrimo duomenimis, pastaraisiais metais, be kita ko, pablogėjo ketvirtų klasių mokinių skaitymo įgūdžiai. “Negalime pakankamai anksti pradėti supažindinti vaikų su knygomis. Skaitymas balsu skatina įvairius įgūdžius, malšina žinių troškulį, taip pat ugdo emocinius ir socialinius įgūdžius. Todėl ypač džiaugiuosi, kad šia partneryste daugiausia dėmesio skiriame darželinukams”, – tinkamų žodžių randa Raimundas Gausmannas.

“Šiandien tai buvo puiki pradžia. Vaikai puikiai apžiūrėjo mūsų biblioteką ir labai noriai dalyvavo. Rheine Žinoma, labai džiaugtumėmės, jei ir daugiau iš 48 vaikų darželių iš norėtų su mumis užmegzti edukacinę partnerystę”, – sako Kirsten Deters, pasidžiaugusi sėkminga ketvirtadienio pradžia.