Naujienos

Sėkmingas pėsčiųjų srauto patikrinimas Gellendorfo/Eschendorfo pietuose

Die Teilnehmerinnen und Teilnehmer des Fußverkehrs-Checks in Gellendorf/Eschendorf Süd hatten einige Verbesserungsvorschläge.

Rheine. Teigiamą išvadą galima padaryti dėl 2023 m. pėsčiųjų eismo patikrinimo Gellendorf/Eschendorf Süd rajone, kurį pirmadienį, 2023 05 08, parengė ir atliko FB 5.30 Mobilumo ir eismo planavimas.

Rengiantis renginiui, dalyvaujant įvairioms institucijoms ir gyventojams, buvo parengtas pėsčiųjų maršrutas, atliktas datos derinimas. Pėsčiųjų eismo patikroje dalyvavo mokyklos vadovybė, tėvų atstovai, senjorų patariamoji taryba, mokyklos globėjų asociacija ir neįgaliųjų patariamoji taryba, taip pat piliečiai. Patikrinimas prasidėjo ir baigėsi prie dienos centro “Unterm Limonadenbaum”. ŽVC dalyvavo apie 15 žmonių, kurie aktyviai dalyvavo diskusijose ir pateikė kelių planavimo ir kelių priežiūros atstovams daugybę patarimų, kaip pagerinti situaciją.

Apskritai dalyviai pėsčiųjų takų situaciją aplankytoje teritorijoje įvertino kaip gerą. Dauguma pasiūlymų dėl patobulinimų buvo susiję su veiklos sritimis: Pėsčiųjų perėjos, eismo saugumas mokyklų keliuose, šaligatvių plotis ir matomumo kliūtys dėl gyvatvorių ar stovinčių transporto priemonių. Daugiausia kritikos dalyviai išsakė dėl didelės motorinių transporto priemonių dalies ir pernelyg didelio greičio Aloyzo ir Esperlohstrasse gatvėse. Atsižvelgiant į tai, kad abu keliai atlieka kelio į mokyklą funkciją, padėtis yra neatidėliotina ir, dalyvių nuomone, ją labai reikia gerinti. Padėtis Elter Straße ir Scharnhorststraße gatvių sankryžoje taip pat buvo labai kritikuojama.

Atsižvelgiant į tai, kad Elter Straße gatvėje netrukus bus pastatyta žiedinė sankryža, taip pat į planuojamą Aloysiusstraße gatvės rekonstrukciją ir Esperlohstraße gatvės pervardijimą į dviračių taką, artimiausiu metu galima tikėtis, kad eismo infrastruktūra, ypač skirta važiuoti dviračiais ir eiti pėsčiomis, labai pagerės. Minėti FVC pasiūlymai bus užfiksuoti, suskirstyti pagal prioritetus ir perduoti dviračių ir (arba) judumo darbo grupei konsultacijoms.

Bus tęsiamas pėsčiųjų eismo patikrinimų įgyvendinimas. Kitas renginys vyks 2023 m. rudenį Roddėje / Kanalhafene.