Naujienos

Dviračių takas “Vriendenweg”, nutiestas

Auf dem Weg in den Stadtpark wurde ein kurzer Stopp auf dem Borneplatz eingelegt.

Svečiai iš savivaldybės partnerės Borne Stadtparke vykusiame grilio vakarėlyje

Kai čia šalta, daugelis žmonių keliauja į pietus.

Kai temperatūra Nyderlanduose panaši į čia esančią, jie keliauja į rytus…

Bent jau taip nutiko 25 moterims ir vyrams iš Borne, kurie ankstų rytą, esant 2 laipsniams šalčio, išvyko į savo miestą dvynį Rheine. Jie tai padarė dviračiais, nes ketino vykti į kepsnių vakarėlį Stadtparke.

O dviračiais jie važiavo todėl, kad turėjo iškilmingai atidaryti naująjį “Vriedenweg”. Dviračių takas, kuris buvo sukurtas miestų Borne ir Rheine susigiminiavimo 40-mečio proga.

Šis maršrutas buvo vienas iš svarbiausių šių jubiliejinių metų įvykių.

Apie vidurdienį draugai iš Borne atvyko į miesto parką, kur juos entuziastingai pasitiko Dvynių asociacijos nariai. Ir ne tik jie, bet ir šimtai tradicinės Tėvo dienos kepsninės lankytojų.

Šiai kelionei puikiai tiko dviratis, nes tuo pat metu buvo duotas startinis signalas šių metų miesto dviračių kampanijai, kurios šūkis “Mes giname savo titulą”. Šios tris savaites truksiančios akcijos tikslas – ne tik surinkti kuo daugiau kilometrų, bet ir padaryti ką nors dėl klimato apsaugos ir savo sveikatos.

“Tai, kad vyksta tokie susitikimai kaip šiandien, yra partnerių komiteto Borne ir miestų susigiminiavimo asociacijos Rheine nuopelnas”, – sveikinimo kalboje gyrė mero pavaduotojas Fabianas Lenzas. “Jų energingo darbo dėka susitikimai organizuojami ir vykdomi, o kartais tiesiog inicijuojami. Šioje vietoje labai dėkojame už šį įsipareigojimą!”

Juk daugelis miestų partnerystės susitarimų dažniausiai egzistuoja tik popieriuje arba kartą per metus privalomai apsilanko administracijos vadovai ar tarybos nariai.

“Laimei, taip nėra su partneryste tarp Borne ir Rheine. Ši partnerystė turi daug aspektų ir ramsčių, o geriausia, kad iš jos išaugo daugybė draugysčių.

Svečius iš Borne prie Offlumo ežero Neuenkirchene pasitiko nedidelė delegacija iš Rheine.
Rheine.Tourismus.Veranstatungen darbuotojai buvo paruošę jubiliejinę erdvę Stadtparke.
Visame parke buvo iškeltos Europos vėliavos, kuriomis buvo galima pasveikinti svečius.
Po pasveikinimo vyko jaukus draugų pasisėdėjimas.
Pirmininkas Reineris Wellmannas (r.) iškėlė tostą už partnerystę su ypatingu svečiu: Robas Weltenas, buvęs Borne meras, o dabar tose pačiose pareigose dirbantis Haaksbergene, yra Euregio tarybos pirmininkas.
Europos vėliavėlėmis papuošti “dviračiai” buvo paruošti kelionei atgal.