Naujienos

KEPSNIŲ VAKARĖLIS – PIKNIKAS MIESTO PARKE

Kepimo ant grotelių šventė per Žengimo į dangų dieną – tradiciškai miesto parke

2023 m. gegužės 18 d., ketvirtadienį (Kristaus Žengimo į dangų dieną), miesto parke bus atidarytas kepsnių sezonas – tradiciškai jau daugiau nei 40 metų. RTV kviečia jus į didįjį grilio vakarėlį, Stadtpark Picnic, nuo 11.00 val. ryto! Padedant “Volksbank Münsterland Nord eG”, alaus daryklai “Rolinck Brewery” ir “Stadtwerke” Rheine, vėl bus parengta spalvinga programa.

Tie, kurie dar nepasinaudojo proga, turės galimybę “pasigaminti grilio” didžiajame grilio vakarėlyje miesto parke. Be daugybės kepsninių, kuriais bus galima naudotis nemokamai ir ant kurių bus galima paskrudinti “atsineštą” maistą, svečių laukia įvairūs gastronominiai pasiūlymai.

Vaikštinėjimas, žaidimai, linksmybės… vaikų žaidimų aikštelėje siūlomi spalvingi žaidimai užtikrina laimingus vaikus ir atsipalaidavusius tėvus. Įvairių įstaigų paramos dėka yra daugybė pasiūlymų mažiausiems lankytojams. “House of Taekwondo” komanda bus pasirengusi suteikti informacijos ir pramogų visiems besidomintiems.

Vaikų širdeles greičiau plakti privers šokinėjančios pilys ir karuselės, taip pat “Judėjimas ir Co” vaikams ir jaunimui, kurį organizuos jaunimo centras “Jakobi”.

Šiemet čia taip pat dalyvaus baidarių klubas Rheine 1950 e.V., kuris tvenkinyje pristatys baidarių plaukimo pasiūlymus ir kvies irkluoti kartu.

Programa prasidės 11.00 val. prie parodomosios scenos, kur vyks vietos klubų demonstracijos. Žiūrovai galės patirti ir pasigrožėti spalvinga “Mesumer Feldmäuse”, “Stadtgarde Rheine”, “Modellierton”, “Rheiner tanzt”, “Tanz und mehr” ir “Taekwon-Do Rheine” programa.

15 val. į sceną žengs grupė “Alacoustic”. Su roko, popmuzikos, soul, funk, latino ir kt. koverių dainomis jie šiemet sudrebins Stadtparko pievelę. Programoje – nuo 60-ųjų iki geriausių 2000-ųjų dainų.

Koncertų kieme programa prasidės 11.00 val. su “The Real Fakes” – koveriais, kuriuos interpretuos žinomi Rheinenseriai Conny “Don” Skibbe, Wencke Glomb ir John “Fake” Hermühlen. Vėliau tinkamą atmosferą R&B groove ir daugiabalsiu dainavimu sukurs Ibbenbüren grupė “All Night Long”.

“Mes apginsime savo titulą!” Toks yra šių metų miesto dviračių žygio tikslas. Rheine vėl dalyvauja! Žygio starto signalas – 13 val. didžiojoje pievoje. Tikslas – tris savaites varžytis ir rinkti dviračiais nuvažiuotus kilometrus, taip aktyviai saugant klimatą, stiprinant savo sveikatą ir remiant miesto dviračių sporto skatinimą. Tai smagu! Dalyvauti yra svarbiausia. Kiekvienas kilometras yra svarbus. Registruotis paprasta adresu www.stadtradeln.de.

Per kepsninę taip pat bus švenčiamas ypatingas jubiliejus. Miestų susivienijimas Rheine – Borne švenčia 40-ąjį gimtadienį! Šia proga sukurtas naujas savivaldybes jungiantis dviračių takas. Šią dieną mūsų draugai iš Nyderlandų atvyks į Rheine miesto parką šiuo naujuoju “Vriendenweg” – draugystės dviračių taku. Svečiai iš Borne bus sutikti apie 13 val. Svečiams pasveikinti bus išdalyti keli šimtai Europos vėliavų.

Lankstinuką galima nemokamai gauti RTV biure. Ją taip pat galima gauti Stadtparko estradoje.