Naujienos

“Vriendenweg” jubiliejaus proga

Die Partnerschaftsvereine stellten zusammen mit Bürgermeister Jan Pierik (r.) und Bürgermeister Peter Lüttmann (3.v.l.) den neuen Flyer vor.

Partnerystės asociacijos Borne ir Rheine pristato naują dviračių sporto vadovą

Lankstinuką jau galima įsigyti turizmo asociacijose Rheine ir Borne, taip pat administracijose.

Rheine/Borne. “Draugystė yra vertinga. Tarpvalstybinė draugystė gali būti dar vertingesnė”. Taip sakė Bornes meras Janas Pierekas, pristatydamas naują dviračių taką “Vriendenweg” (Draugystės kelias) tarp susigiminiavusių miestų Borne ir Rheine. O jo kolega iš Rheine daktaras Peteris Lüttmannas pridūrė, kad abiejų savivaldybių ryšys yra “gyva partnerystė”. “Susitikimai, kuriuos žmonės užpildo gyvenimu, yra geras partnerystės ir draugystės pagrindas.

Abu partnerių komitetai iš Borne ir Rheine įteikė vienas kitam ypatingą dovaną miestų partnerystės 40-mečio proga: jie kartu parengė dviračių gidą “Vriendenweg – Fietsen zwischen Rheine und Borne”. Šį maršrutą sukūrė Nico Gosselt iš Borner pusės ir Engelbert Nagelschmidt iš Rheinenser pusės. Jie paaiškino, kad dviračių maršruto aprašymo pirmtakų jau būta. Tačiau jie dažniausiai ėjo keliais arba nebeegzistuojančiais takais.

Nico Gosselt (l.) pristatė naująjį lankstinuką dviem kalbomis.

Naujojo maršruto ypatybė: yra du variantai. “Šie maršrutai idealiai tinka dviejų dienų dviračių kelionei su nakvyne atitinkamame mieste dvynyje”, – paaiškino Engelbertas Nagelschmidtas.

Maršrutas Rheine-Borne veda per Bentlage, Bad Bentheim, Oldenzaal ir Hengelo į Borne, jo ilgis – 64,6 km. Pietinis variantas nuo Borne iki Rheine veda per Hengelo, pro Enschede, Gronau, Ochtrup ir Wettringen (60 kilometrų).

Engelbertas Nagelschmidtas (iš kairės) pristatė naująjį lankstinuką merams Janui Pierikui ir Dr. Peteriui Lüttmannui.

Tuo tarpu dauguma dviračių žygeivių naudojasi skaitmenine parama. Į šį pokytį atsižvelgta ir naujajame dviračių žinyne: per QR kodą galima atsisiųsti individualaus maršruto duomenis į savo dviračių navigacijos sistemą. Į “Komoot” arba kaip GPX failą.

Nuskaitykite QR kodą ir atsisiųskite GPX failus.
Rheine-Borne skaitmeninis “Komoot
Borne-Rheine “Komoot

“Šiuos maršrutus sudarė mūsų dviračių sporto ekspertai Nico Gosselt ir Engelbert Nagelschmidt. Puikus bendradarbiavimas”, – gyrė Reineris Wellmannas, Miestų susigiminiavusių miestų asociacijos pirmininkas Rheine. “Kartu pateikėme paraišką ir gavome finansavimą šiam projektui”, – dėkojo rėmėjams R. Wellmannas.

Lankstinukas su maršruto aprašymu, kuriame pateikta daug patarimų, kaip sustoti, buvo išspausdintas 10 000 egzempliorių tiražu, pusė jų – olandų, pusė – vokiečių kalba. Juos nemokamai galima gauti turizmo biure, miesto administracijoje ir viešbučiuose.

Pirmasis “rūgštinis bandymas” įvyks kitą savaitę. Gegužės 18 d., ketvirtadienį, Kristaus Žengimo į dangų dieną, iš Borne išvažiuos apie 40 dviratininkų, kurių apie vidurdienį laukiama miesto parke vyksiančiame kepsnių vakarėlyje.

Rugpjūčio 26 d. dvynių asociacija išvyks į Borne. Ten vyks “Melbuul’n Dag’n” savivaldybėje partnerėje.

Papildomas patarimas: Jei abu maršrutai jums per daug varginantys arba jei nenorite nakvoti atitinkamame susigiminiavusiame mieste, į vieną pusę galite keliauti ir traukiniu. Regioniniu traukiniu iš Rheine važiuokite į Hengelo, iš ten traukiniu link Cvolės į Borne.

“Vriendenweg” dviračių turas buvo sukurtas įgyvendinant Interreg projektą tarp Vokietijos ir Nyderlandų.